Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
David Bamps, D&G Fruit:

"Bewust een rem op productie Evelina"

Tholen - Als het gaat om clubrassen is de Evelina-appel al lang geen onbekende meer. Toch is de productie op dit moment stabiel. Er zijn op dit moment voldoende volumes om aan de vraag te voldoen. Dit vertelt David Bamps van D&G Fruit, exclusieve distributeur van de Evelina-appel in de Benelux en Engeland. "We verkopen in Belgiƫ aan Colruyt, in Nederland aan Albert Heijn en in Engeland aan Tesco en Morrisons. We houden bewust een rem op de productie. De appel moet natuurlijk wel exclusief blijven."



Geen grote aanplantingen in de planning
"De vraag is er zeker, maar als we blijven bijplanten zit de kans erin dat het volume te groot wordt naar gelang de vraag. Dit jaar hadden we een productie van bijna twee miljoen kilo. Het zal langzaam stijgen, dus over twee tot drie jaar zitten we aan 3,2 miljoen kilo. Er zijn niet echt grote aanplantingen in de planning. Kleine volumes worden toegevoegd bij telers die Evelina al hebben. Het totale areaal is nu zo'n 100 hectare van 15 telers in Belgiƫ en Nederland. De Evelina is makkelijk te telen, niet beurtjaargevoelig, dus telers kunnen elk jaar een mooie oogst genereren."

Tevreden
De Evelina is tot deze zomer beschikbaar en David is tot nu toe tevreden over het seizoen. "De prijzen zitten elk jaar rond dezelfde koers. We zitten niet in het topsegment, zoals Pink Lady, maar we zijn wel een clubras met exclusieve kenmerken, vergelijkbaar met Kanzi en Junami. De kwaliteit dit jaar is zeer goed en tot nu toe hebben we geen bewaar- of kwaliteitsproblemen gehad. Het grote onderscheid is dat Evelina een droge appel is. Dat is het grote onderscheid met Jonagold of Jonagored, die toch wel een beetje vettig zijn door de late pluk en weersomstandigheden. Dit jaar is het trouwens echt moeilijk om goede Jonagold te vinden. Qua smaak is er echt een verschil: een tijdje terug is er door een onafhankelijk bureau in Nederland een smaaktest geweest met Evelina, Kanzi en Elstar en daar kwam Evelina als beste uit de bus!" (Bron: Ivomar marktonderzoek/Januari 2014)

Voor meer informatie:
David Bamps
D&G Fruit
Schurhovenveld 1113
3800 Sint-Truiden, Belgium
Tel./Fax: +32 11 69 65 83
www.dengfruit.be