Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
naast Spanje nieuwe locaties in Brazilië en Senegal

Bollo gaat meloenenseizoen flink uitbreiden

Het Spaanse Bollo International Fruit gaat off-season meloenen produceren in Brazilië en Senegal. Dit liet directeur Pepe Vercher onlangs weten. Bollo is een Spaans familiebedrijf, in 1922 opgericht door Jose Vercher Serra. Het begon als een lokale producent en is geleidelijk uitgebreid. Nu is het een speler op internationale markten. 


Bollo International Fruits in Brazilië.

"We hebben besloten om ons te vestigen in Brazilië en Senegal," zegt Vercher. "Vooral om geografische en klimatologische redenen. Dit maakt dat we de luwte tussen het einde van het Spaanse seizoen in La Mancha en het begin van Almeria kunnen opvullen. Door daar zelf te gaan produceren, hebben we ook controle over de kwaliteit."

Brazilië 
"Brazilië is een land van contrasten. Ons product en marketing passen perfect in een nichemarkt van topkwaliteit fruit met een Europese smaak. Daarom zijn we druk met het exponentieel vergroten van onze verkoopvolumes en het openen van nieuwe markten voor Spaanse sinaasappelen in Brazilië. Problemen met exporteurs ontstaan meestal door het wisselen van valuta. De Braziliaanse Real wordt, gezien de economische expansie van het land, steeds meer overgewaardeerd en dat maakt het noodzakelijk om zeer efficiënt te werken om de kosten te optimaliseren en winst maken."





Senegal
"Senegal kan daarentegen een geweldig alternatief worden in de toekomst, wanneer bijvoorbeeld de omstandigheden in Brazilië veranderen," zegt Vercher.


Pepe Vercher op de Fruit Logistica 2014


Meer informatie:
Teo Herrero Carbó
Bollo International Fruits S.L.
Avenida de la Valldigna s/n
+34 962 81 04 76
+34 670801016
teo@bollo.es
www.bollo.es


Publicatiedatum: