Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
areaal juist afgenomen

Italie: overproductie sla door overlap bedekte en open teelt

De sla-prijzen in Italië zijn deze maand fors gedaald. Oorzaak zijn de milde temperaturen waardoor de teelt van de vollegrond veel sneller beschikbaar kwam en overlapte met de bedekte teelt. Lokale vertegenwoordigers van veredelingsbedrijven Gautier, Enza Zaden en Rijk Zwaan maken de balans op.

"Het grotere aanbod dat we hadden, betekent niet dat de productie ook hoger lag. Andere slaproducerende landen hebben op dit moment ook een hogere eigen productie. Hierdoor zijn de prijzen gedaald om dat mensen van hun voorraden af moesten. Hetzelfde gaat op voor de Spaanse slaproductie", concludeert Maurizio Montalti van Gautier.


Demoveld Gautier

Alessandro Caraffa van Enza Zaden Italië beaamt dat nationale sla-productie niet is toegenomen. "In tegendeel, in Agro Pontino en Altopiano del Fucino is de teelt juist afgenomen. Het is nog te vroeg om het seizoen te evalueren, maar de prijzen zijn laag en we verwachten een 20/30% lagere opbrengst dan vorig jaar.


Sla op goten tijdens de Fruit Logistica

Ook gewasspecialist Samuele Balboni van Rijk Zwaan geeft aan dat de hoge opbrengsten van deze weken komen door de overlap van de bedekte en de open teelt. "Er was in elk geval geen stijging van het areaal. Op dit moment zijn er veel producten van goede kwaliteit beschikbaar. De prijzen en vraag zijn echter minimaal, vooral in Italië , Spanje en Frankrijk."


Demoveld sla Rijk Zwaan