Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
oppervlakte pand op Barendrechts handelscentrum verdubbeld

Renes AGF Recycling Services vaart wel bij onverkoopbare AGF



Tholen - Wat voor veel bedrijven op het Barendrechtse handelscentrum niet geldt, is bij Renes AGF Recycling Services wel het geval: slechte handel is handel. Inmiddels is de papierverwerker van origine al vijf jaar actief op het handelscentrum met het verwerken van AGF-producten, die worden vermalen tot pulp en in een tank naar de bio-vergistingsinstallatie worden gespoten. Dat deze dienst in een behoefte voorziet, blijkt wel uit de nieuwbouw die afgelopen zomer werd gerealiseerd, waarmee de oppervlakte van het pand in één keer verdubbelde.

Renes heeft op het terrein een trailer rijden om producten op te halen en boxen neer te zetten. Het AGF afval kan in een lekdichte, gedesinfecteerde palletbox worden verzameld, die binnen 24 uur wordt opgehaald en direct vervangen door een nieuwe. Deze palletboxen zorgen ervoor dat ook kleine hoeveelheden kunnen worden afgevoerd. Daarnaast leveren veel handelsbedrijven zelf hun pallets onverkoopbare groenten en fruit af bij Renes. In het pand van Renes wordt de verpakking van het product gescheiden. De verpakkingen worden gerecycled en deze pulp wordt wordt verwerkt in de biogasindustrie. "Het is zo schoon als wat. Zo is de cirkel op een duurzame manier rond", vertelt bedrijfsleider Freek Renes.


Stortbunker

"Nagenoeg alle bedrijven op het handelscentrum weten ons te vinden als ze slechte producten hebben, waaronder alle grote jongens. Daarnaast krijgen we ook steeds meer vraag vanuit andere gebieden, zoals het Westland. Voor veel bedrijven levert Renes een totaalpakket, waarbij alle afvalstromen worden afgevoerd", vertelt Freek. "We deden het hier altijd met ons eigen clubje, maar we kregen zoveel product binnen, dat we sinds kort met uitzendkrachten werken. We zijn begonnen met drie uitzendkrachten, maar vandaag lopen er twaalf rond. Het zou een rustige tijd moeten zijn, maar het is een gekkenhuis. Er zijn deze eerste twee maanden van het jaar al meer tankwagens weggegaan dan vorig jaar van januari tot april. Een gemiddelde groenteboer is jaloers op de hoeveelheid handel die we hier hebben staan!"

Ondernemersgeest kan de familie Renes niet worden ontzegd. "Mijn opa begon ooit met het verkopen van dozen. Hij zag overal handel in en van het één kwam het ander. Zo nam hij oud papier mee en is het bedrijf in de archiefvernietiging en opslag, afvalrecycling gerold", vertelt Freek, een neef van de eigenaren Willem en Erik Renes. "Eigenlijk bij toeval kwamen we in de AGF-sector terecht toen een importeur belde dat hij tweehonderd pallets ananas had staan, die direct weg moesten. Toen zag mijn oom wel kans om het AGF-afval te scheiden van de verpakking. Het AGF-afval ging destijds nog naar de compostering en het karton was uiteindelijk onze oorsprong."



Freek kan de mentaliteit van de AGF-handelaren wel waarderen. "Het is een klein wereldje, waarin iedereen elkaar kent. Je moet jezelf wel bewijzen, maar als je dat doet, krijg je ook het vertrouwen. Tijdens de EHEC-crisis hebben we het ongelofelijk druk gehad, maar toen hebben we wel laten zien wat we konden en daar hebben we veel klanten aan over gehouden. En dat we middenin het handelscentrum zitten, is natuurlijk wel een groot voordeel!"

Voor meer informatie:
Renes AGF Recycling Services
Gebroken Meeldijk 64
Barendrecht
Tel: 0180-654754
Mob: 06-49355627
info@agfrecycling.nl
www.agfrecycling.nl