Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Paul van der Linde: koelhuizen bij lange na niet vol

"Peenmarkt stroef, maar vervolg biedt perspectief"

Tholen - De peenhandel verloopt aanmerkelijk rustig. "De export staat op een laag pitje. Het is rustiger dan andere jaren", zegt Paul van der Linde van het gelijknamige handelsbedrijf uit Emmeloord. "Polen heeft genoeg peen en belevert omringende landen als Bulgarije, Roemeniƫ en Rusland. Daar hebben we in toenemende mate last van. Anderzijds hebben we hier wel de faciliteiten om de peen tot juni te bewaren en dat is in Polen niet het geval."



De peenprijs varieert in de polders tussen de 19 en 22 cent en ligt in Noord-Holland met een prijs rond de 15/16 cent aanmerkelijk lager. Volgens Paul zijn er grote kwaliteitsverschillen op de markt. "Elk jaar lijken die kwaliteitsproblemen wel wat erger te worden. Gevolg is dat de koelhuizen die wortelen in bezit hebben, nu eerst de mindere kwaliteit wegdraaien."



Hij blijft desondanks optimistisch gestemd over het vervolg van het seizoen. "Zowel in Nederland, Belgiƫ als Duitsland liggen de opbrengsten een stuk lager. De koelhuizen zijn dan ook bij lange na niet vol. Dit alles zou tot een verbetering van de marktsituatie moeten leiden. De algehele verwachting is dat in april de prijzen omhoog zullen gaan als andere landen door hun voorraad heen zijn."



Voor meer informatie:
Van der Linde
Paul van der Linde
Mob: +31 (0) 6 - 52 06 36 01
Paulvanderlinde@vanderlindebv.com
www.vanderlindebv.com