Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Minister Ploumen bezoekt LC Packaging

Woensdag 5 Februari jl heeft Minister Ploumen een bezoek gebracht aan LC Packaging in Nieuwerkerk aan den IJssel. Aangezien er veel te doen is over arbeidsomstandigheden in Bangladesh bezocht minister Ploumen LC Packaging om uit eerste hand te horen hoe LC Packaging haar MVO beleid daadwerkelijk vorm geeft en implementeert. Minister Ploumen heeft zich door Lucas Lammers (CEO), Boudewijn van Fraassen (Directeur Agri) en Marcel Schouten (Directeur FIBC) laten voorlichten over de ervaringen van het bedrijf met het verbeteren van arbeidsomstandigheden in Bangladesh.



Naast jute zaken produceert en importeert LC Packaging ook zogenaamde big bags, de Flexible Intermediate Bulk Containers. LC Packaging behoort wereldwijd tot de drie grootste spelers in deze markt. Vorig jaar bestond het bedrijf met ruim 1000 medewerkers 90 jaar. Naast een introductie van LC Packaging werd er een live verbinding met Bangladesh tot stand gebracht waarin de lokale LC Packaging directie uitleg gaf over de positieve gevolgen van het implementeren van een solide MVO beleid. Eind 2012 heeft LC Packaging reeds het SA8000 certificaat mogen ontvangen als bevestiging van het haar MVO beleid; pas het 6de bedrijf in Bangladesh.





LC Packaging is na het bezoek van de minister uitgenodigd om op regeringsniveau mee te denken over hoe haar MVO breder uit te dragen. Een mooie uitdaging maar ook een hele verantwoording.

Voor meer informatie:
LC Packaging
Tel: 0180-393837

Publicatiedatum: