Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
verliezen fruitexporteurs al meer dan 200 miljoen dollar

Opnieuw havenstaking Chili

De havenbedrijven in Chili bereikten dit weekend een akkoord en besloten om de 22-daagse staking te beƫindigen. Toch is de onrust daar niet helemaal voorbij en is men alweer begonnen met een nieuwe staking in San Antonio. Er was een akkoord voor het terugbetalen van de lunchpauzes, maar werknemers zijn het niet helemaal eens met de nieuwe arbeidsvoorwaarden. Daarnaast is men boos omdat er werknemers 'zomaar' zijn ontslagen die meededen met de staking.



Lokale media meldden dinsdagavond dat er minstens twee terminals weer besloten hebben om te staken. De havenstakingen hebben niet alleen invloed op de nationale economie maar veroorzaakte ook veel schade voor buurland Bolivia, die zeer afhankelijk is van de Chileense havens. Fruitexporteurs weten niet wat de gevolgen gaan zijn van de volgende staking en wachten in spanning af. Vooral fruitexporteurs werden tot nu toe enorm getroffen en de verliezen liepen op tot meer dan 200 miljoen dollar.
Publicatiedatum: