Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
nominatie Fruit Logistica Innovation Award

Brimapack biedt breed assortiment groenteverpakkingsoplossingen

Zestig jaar na de oprichting is BrimaPack één van 's werelds meest toonaangevende fabrikanten voor fruit- en groenteverpakkingsoplossingen geworden. De nieuwe, zelfrijdende oogst en verpakkingssystemen worden geprefereerd door grote telers in Noord Europa. In de loop der jaren heeft het bedrijf een grote know-how in ontwikkeling, productie en implementatie van klantgeoriënteerde oplossingen in de landbouw- en voedselindustrie over de hele wereld verzameld. De machines worden ingezet in pakhuizen en direct op het veld. De Braziliaanse hitte en droogte, evenals het koude en natte Engelse klimaat hebben geen invloed op de werking van de systemen. Bij een aantal klanten worden de systemen zelf 7 dagen in de week en 24 uren per dag ingezet. Het assortiment omvat een brede groep systemen, van oogst- en verpakkingsmachines tot en met sorteerlijnen inclusief alle benodigde logistiek.

BrimaPack is gespecialiseerd in verpakking van enkelvoudige producten zoals: ijsbergsla, broccoli, kool en meloenen. Voor deze producten zijn twee verschillende types verpakkingsmachines ontwikkeld: de VePack S machine serie voor de stretch folie (StretchPack), en de VePack P machine serie voor de CPP folie (NicePack). Het voordeel van beide machines is dat de verpakking het product strak omsluit en de verpakking gesloten is zonder gebruik van verdere materialen zoals bakjes of clips.
StretchPack wordt voornamelijk gebruikt voor verpakking van broccoli, bloemkool, (Chinese) kool… StretchPack garandeert de hoogst mogelijke verpakkingskwaliteit en product presentatie met de laagste film kosten. Met één enkele verpakkingsmachine kan één persoon dezelfde productie realiseren als 5 personen die handmatig verpakken. Houdbaarheid en verpakkingsfolie kosten wijzigen hierbij niet. De machines kunnen als stand-alone of geïntegreerd in een complete logistieke oplossing gebruikt worden. Maximum capaciteit van een enkele machine is 1250 producten per uur. De prestaties van de complete productie lijn zijn afhankelijk van het aantal geïntegreerde machines.



Door het gebruik van pre- en post sorteertechnologieën, etikettering/bedrukking en logistieke oplossingen kunnen aan alle klant behoeften worden voldaan.
NicePack is oorspronkelijk ontworpen voor ijsbergsla. Doorontwikkeling van de machines en de verpakkingsfolies, maken dat de systemen nu ook voor de verpakking van broccoli, bloemkool, meloenen en andere groente en fruit soorten gebruikt kunnen worden.

Een van de nieuwe (CPP) verpakkingsfolies is ontwikkeld voor het optimale gebruik van machines en voor een voor langere product houdbaarheid. De producten, verpakt in NicePack, hebben een innovatief verpakkingsontwerp: gesloten maar ademend, een strakke verpakking met een seal op het uiteinde welke het snijvlak afdekt. Hierdoor wordt de versheid van het product verder geaccentueerd. Met één VePack P machine kunnen tot 1000 producten per uur verpakt worden. Door het gebruik van meerdere machines, kan de productiviteit van het systeem vermenigvuldigd worden.

Dankzij het degelijke ontwerp van de NicePack, kunnen de machines binnen in een verpakkingshal ingezet worden, of op een zelfrijdende oogstmachine worden gemonteerd. Oogsten, sorteren, verpakken en labelen gebeurd dan op het veld. Dit maakt BrimaPack machines uniek in de wereld. Het assortiment van de NicePack machines bestaat uit diverse modellen en types: met manuele, horizontale of verticale invoersystemen. Deze transporteren de producten automatisch naar de verpakkingsmachines. Voor broccoli en meloenen zijn er speciale modellen.

Zowel bedrukte als transparante folie kan worden gebruikt, eventueel in combinatie met automatische etikettering, stempelen of printen. Dit biedt de klant de best mogelijke productpresentatie en zorgt ervoor dat aan alle vereisten inzake productidentificatie en tracking & tracing kan worden voldaan.

Fruit Logistica Innovation Award
De voordurende ontwikkelingen bij BrimaPack om de houdbaarheid te verlengen zijn niet onopgemerkt gebleven en heeft geresulteerd in een nominatie voor de "Fruit Logistica Innovation Award 2014" met de "Extended shelf life packaging for Broccoli".
Door het gebruik van BrimaPack verpakkingssystemen en de speciaal ontwikkelde verpakkingsfolie, neemt de houdbaarheid en versheid van het product toe. Hierdoor wordt ook bereikt dat er minder voedsel in de keten verspild wordt. De "Verlengde houdbaarheids verpakking voor broccoli" bestaat uit twee unieke elementen: BrimaFilm AF(folie) en het NicePack verpakkingssysteem.

De nieuwe BrimaFilm AF is speciaal ontwikkeld om de houdbaarheid van broccoli en andere brassica's zoals bloemkool en Kool te verlengen. De verlenging van de houdbaarheidsperiode is minstens 5 - 8 dagen (bij 18 graden Celsius). Dit is bereikt door op een natuurlijke wijze een optimale atmosfeer voor opslag en uitstalling van broccoli te creëren in de verpakking. De anti condens eigenschappen en het verpakkingsontwerp verbeteren verder het verse product beeld. De folie is geoptimaliseerd voor broccoli, zonder (dure) perforatie, zonder toevoeging van chemische producten of gassen en zonder verdere substanties die aan de folie worden toegevoegd om ethyleen, wat door het product wordt vrijgegeven, te absorberen.

Een substantiële verlaging van verpakkingskosten alsmede een verbeterd product beeld en smaak, leiden verder tot lagere distributie- en reclamatiekosten.
BrimaFilm AF is speciaal ontwikkeld om op onze unieke VePack 200-PHBR verpakkingsmachine gebruikt te worden. De folie is verkrijgbaar in drie verschillende breedtes: 550, 600 en 650 mm. Hiermee zijn alle maten in de verschillende gewichtsklassen van broccoli te verpakken. Soortgelijke resultaten inzake de verlenging van houdbaarheid zijn bereikt met bloemkool.

Introductie van het Rover oogstsysteem
De kostenverlaging te bereiken met de NicePack verpakkingssystemen van BrimaPack is over de hele wereld inmiddels bewezen. De meest kosteneffectieve manier van verpakken van ijsbergsla is om dit direct in het veld te doen. Hiervoor heeft BrimaPack de modulaire VePack 200-PRV machine met een verticaal invoersysteem ontwikkeld. Op het veld snijden de arbeiders de sla, maken deze schoon en leggen de krop in het invoersysteem. De producten worden vervolgens automatisch naar de verpakkingseenheden getransporteerd waar deze gewogen, verpakt en geëtiketteerd worden.

De verpakkingsmachines zijn gemonteerd in zogenaamde oogstkoppen die tot 16 meter breed kunnen zijn. Deze oogstkoppen zijn gemonteerd op de voorzijde van zelfrijdende oogstmachines (op rupsen of wielen). De productiviteit van de werknemers kan meer dan verdubbeld worden, tot wel 400 kroppen per werknemer per uur. De totale capaciteit van een oogstsysteem kan meer dan 7.000 kroppen per uur bedragen. Afhankelijk van de werkmethode op het veld, staand of knielend snijden, wel of geen rijsporen zijn er diverse systeem configuraties mogelijk.
Deze "full size" oogstsystemen type Atlantis, Columbia of Discovery zijn op maat gemaakte systemen welke zijn ontworpen om de hoogst mogelijke efficiëntie voor elke teler te realiseren. Deze oplossingen zijn echter door hun omvang en capaciteit niet geschikt voor kleine en middelgrote telers.

Om deze telers te kunnen bedienen heeft BrimaPack een nieuw oogstsysteem type Rover ontwikkeld. Het nieuwe, wendbare en compacte Rover concept zal op de Fruit Logistica 2014 geïntroduceerd worden. De eerste Rover systemen zullen in het begin van het teeltseizoen 2014 in bedrijf gesteld worden. Met betrekking tot de grootte, capaciteit en de benodigde investering is de Rover de ideale oplossing voor kleine en middelgrote telers. De maximale capaciteit is tot 3000 kroppen per uur.
Wat het systeem uniek maakt, is dat de aandrijving tijdens het oogsten volledig elektrisch is. Na voltooiing van de oogst kan het systeem in minder dan 15 minuten opgevouwen worden en als een compacte aanhanger naar het volgende veld getrokken worden.

Van woensdag 5 tot vrijdag 7 februari 2014 neemt BrimaPack deel aan de Fruit Logistica. U vindt ons in Hal 3.1, Stand B-05.

Voor meer informatie:
BrimaPack BV
't Goor 19
7071PB Ulft NL
Ron van de Pavert
M +31 (0) 653 923 417
T +31 (0) 315 640 731
Mail info@brimapack.com
Web www.brimapack.com


Publicatiedatum: