Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Cactusvijgenexport neemt grote vlucht voor Afrupro



Afrupro Exporters is een belangrijke exporteur van tropisch fruit uit Zuid-Afrika. Het is verantwoordelijk voor de marketing van alle lokaal geteelde avocado's, cactusfruit en lychees, zowel in Zuid-Afrika als in het buitenland. Vanuit Tzaneen coördineert men de logistiek en marketing voor alle avocado-, cactusfruit- en lycheetelers.



In de teeltbedrijven van Afrupro worden programma's gehanteerd die het welzijn van de werknemers en sociale problemen aanpakken. Het bedrijf wil uiteindelijk tot een duurzaam agrarisch systeem komen waarmee het welvaart voor arbeiders kan creëren en het milieu kan beschermen.

MARKETING
Afrupro's marketingstrategie is georiënteerd op de lange termijn, wat de lange termijnrelaties met strategisch geselecteerde partners van elke markt in Zuid-Afrika en daarbuiten erg belangrijk maakt. De laatste twaalf seizoenen heeft het bedrijf marketingnetwerken in Europa en het Verenigd Koninkrijk ontwikkeld, die de omzet van alle soorten van elk seizoen moeten garanderen.



Als een door telers beheerd non-profitbedrijf ligt de nadruk op het verkorten van de marketingroute van het fruit. Afrupro heeft efficiënte voorraadketens en uitgebreide wereldwijde distributienetwerken. Zo kan men de opbrengsten voor de telers, die allemaal lokaal gevestigd zijn in het gebied rond Tzaneen of in de provincie Limpopo, maximaliseren. Kwaliteit is de kernfocus van het bedrijf: alle productiebedrijven zijn door GlobalGAP geaccrediteerd, sommige selectief gekozen productiebedrijven ook door Tesco Nurture en alle verpakkingshuizen zijn ofwel door BRC of door HACCP geaccrediteerd.



AVOCADO
Afrupro is momenteel de tweede grootste avocado-exporteur in Zuid-Afrika en zijn producenten hebben de afgelopen vijf jaar aanzienlijk geïnvesteerd in de avocadoproductie. De uitbreidingen waren gericht op de lokale en exportmarkt met aanplantingen van Hass en Maluma Hass, Fuertes en Pinkertons. Momenteel wordt er 2200 hectare gecultiveerd, waarvan 30% uit jonge bomen bestaat die de komende 3-5 jaar gaan produceren. Het productieseizoen loopt van week 8 tot week 40. Nieuwe aanplantingen zijn specifiek gericht op de ontwikkeling van een jaarronde productie. De huidige productie staat op ongeveer 2 miljoen dozen van 4 kg met een verwachte groei tot 3,6 miljoen dozen binnen de komende 5-8 jaar.



CACTUSFRUIT
Afrupro heeft de marketingrechten voor twee van de grootste cactusfruittelers in Zuid-Afrika (beiden uit het gebied Haenertsburg/Mooketsi). Men produceert momenteel op 180 hectare. De Algerian (rode soort) is de belangrijkste exportsoort, Gymno Carpus (gele soort) en Morado (witte soort) zijn het populairst op de lokale markten. De producenten breiden uit met nieuwe plantages om aan de groeiende lokale en internationale vraag naar dit exotische fruit te voldoen.

Het productieseizoen loopt van week 48 tot week 18. Export wordt vooral gedaan via zeevracht, hoewel luchtvracht ook een optie is aan het begin van het seizoen. Producenten van Afrupro hebben ook de stap genomen om als eerste commerciële cactusfruitbedrijven in Zuid-Afrika het systeem van ongediertebestrijding om te zetten in een geïntegreerd pestbeheersysteem, dat niet chemisch is.

LYCHEES
Afrupro heeft momenteel 50 hectare Mauritians en Mc Leans en het seizoen loopt van week 51 tot week 4. De producenten van het bedrijf breiden hun productie uit met een bijkomende 15 hectare van de nieuwe soort Wai Chee, die in 2015 zal gaan produceren. Dat verlengt het lychee-exportseizoen tot week 8.

Voor meer informatie:
Andrea Smook
Afrupro Exporters
Tel : +27 (0) 15 307 7096(7)
E-mail : andrea@afrupro.co.za
www.afrupro.co.za
Publicatiedatum: