Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
oa. aardbeien, frambozen, bramen, pruimen, abrikozen, zoete en zure kers, avocado, kiwi, pompoenen, watermeloenen, appel- en perenrassen

Nieuwe nestkast Natupol Booster ideaal voor bestuiving van kortbloeiende gewassen

Koppert Biological Systems introduceert deze maand de Natupol Booster. Deze innovatieve hommelkast is speciaal ontwikkeld voor kort bloeiende gewassen. Natupol Booster geeft de bestuiving een extra impuls en verzekert telers van een efficiënte bestuiving, ook bij minder goede weersomstandigheden. Bovendien is de nestkast milieuvriendelijk en duurzaam.


Remco Huvermann met de Natupol Booster
 
De meeste vollegrondsgewassen hebben een bloeiperiode van hooguit 1 tot 4 weken. De nestkasten op de markt die geschikt zijn voor de buitenteelt, gaan echter veel langer mee. De Natupol Booster is speciaal ontwikkeld voor een korte bloeiperiode en daardoor aantrekkelijker geprijsd, maar biedt wel alle voordelen van bestuiving door hommels. Het gaat om gewassen als aardbeien, frambozen, bramen, pruimen, abrikozen, zoete en zure kers, avocado, kiwi, pompoenen, watermeloenen, appel- en perenrassen, zaadteeltgewassen en voedergewassen als klavers en alfalfa.



Gepatenteerd en duurzaam
De hommels in een Natupol Booster nestkast bestuiven het gewas snel en intensief. De teler verzekert zich daarmee van een efficiënte bestuiving op het juiste moment. Bij buitenteelten weegt dat extra zwaar wanneer het groeiseizoen minder goed verloopt. Remco Huvermann, bij Koppert verantwoordelijk voor de bestuivingsmarkt: "In een dergelijke situatie dalen vaak de producties en lopen de marktprijzen voor het geoogste product tegelijkertijd op. Uiteraard wil de teler juist dan de hoogste vruchtkwaliteit en een maximale productie uit zijn gewas halen."
De gepatenteerde Natupol Booster bevat vijfentachtig procent minder kunststof dan bestaande nestkasten en is milieuvriendelijk en duurzaam. De nestkast is goed geïsoleerd, maar dankzij extra ventilatiemogelijkheden ook afgestemd op de warmere klimaatzones. Daardoor blijft het hommelvolk goed presteren.
 
Hoge verwachtingen
Koppert heeft hoge verwachtingen van de nieuwe nestkast. "De Natupol Booster is een perfect optimum tussen effectiviteit en kosten. Best value for your money, dat is wat je krijgt met de Natupol Booster."

Koppert presenteert de nieuwe nestkast op diverse beurzen waaronder SIVAL, een internationale tuinbouwvakbeurs in de Franse stad Angers, van 14 tot en met 16 januari en op Fruit Logistica in Berlijn, van 5 tot en met 7 februari. Snel daarna gaan de leveringen van start. Meer informatie over de nieuwe nestkast is te vinden op de website www.natupol.com.
 
 
Publicatiedatum: