Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fruit Logistica 2014, Berlijn

CBI presenteert 37 leveranciers uit 12 ontwikkelingslanden

De zoektocht van Europese ondernemingen naar nieuwe bronnen van versproducten gaat gepaard met hoge eisen. Zo zijn de versheid en kwaliteit van de producten van essentieel belang. Maar de leverancier moet ook bereid zijn om zich aan strenge (voedings)veiligheids- en hygiënevoorschriften te houden. Bovendien moet hij in het bezit zijn van internationale kwaliteitscertificaten en sociaal verantwoord en duurzaam ondernemen. Op de Fruit Logistica 2014 presenteert het CBI 37 leveranciers, die aan deze eisen voldoen.
 
De leveranciers beschikken standaard over duurzame bronnen voor een grote variatie aan versproducten waaronder ananassen, bananen, avocado's, mango's, druiven, citrusvruchten, bonen, erwten en kruiden. Dankzij de geografische ligging is het mogelijk om groenten en fruit buiten het seizoen naar Europa te exporteren. Daarnaast worden exoten als granaatappelen, ramboetan en mangosteen naar Europa geëxporteerd. Ook introduceert het CBI dit jaar telers uit West-Afrika en Centraal-Amerika. Amerikaanse okra, blauwe bessen en watermeloenen zijn voortaan voor export uit deze ontwikkelingslanden beschikbaar.
 
Iedere deelnemer die het CBI introduceert, heeft flink geïnvesteerd in de voorbereidingen op een succesvolle samenwerking in Europa. Ze hebben een gedegen training via het CBI ondergaan om aan de Europese standaarden voor fruit en groenten te voldoen en zijn allemaal GLOBALG.A.P. gecertificeerd. Ze voldoen aan alle eisen om zaken te doen met de Europese markt.
 
De leveranciers stellen zich graag aan u voor en ontmoeten u graag in de CBI tent in hal 3.2, stand C20 en C23. Neem gerust ook een kijkje bij de andere stands van geselecteerde landen tijdens het Fruit Logisitica 2014.
 
Klik hier voor de volledige lijst van leveranciers.

Voor meer informatie:
Peter van Gilst
CBI
Tel: +31 (0)88 602 4360
Email: PGilst@cbi.eu
www.cbi.eu/agrofoodca
Publicatiedatum: