Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Prijzen niet spectaculair hoog voor de tijd van het jaar"

Aardbeienseizoen Hoogstraten loopt jaarrond door

Tholen - Tot op vorig jaar viel het aardbeienseizoen altijd even stil, maar vanaf dit seizoen levert Veiling Hoogstraten jaarrond aardbeien. "Dit jaar hebben we voor het eerst belichte teelt, dus de productie blijft gewoon doorlopen", vertelt commercieel manager Jan Engelen. "Helaas is de prijsvorming niet echt spectaculair. De middenprijs ligt rond de 6 euro per kilo. Voor de tijd van het jaar is dat niet echt hoog."

Moeilijk

In december waren de prijzen even iets hoger. "Maar dat heeft niet heel lang geduurd. Momenteel lig er wat druk op. Ik denk dat mensen even de hand op de knip hebben na al die cadeaus tijdens de feestdagen. Het is een moeilijke tijd van het jaar en daarnaast komen er internationaal ook al wat producties op gang. Onze productie ligt niet hoog. Vandaag lag de aanvoer rond de 6 ton."



Jan ziet volgend jaar niet meteen een uitbreiding in de belichte teelt. "Er zal zeker opnieuw belichte teelt zijn. Dat blijft wel lopen. Het is ook niet het moment om veel productie te hebben, maar we garanderen wel jaarrond productie. De markt is nu wat moeilijker, maar naar het voorjaar toe zal dat weer veranderen. Dan zijn consumenten toch wat meer gericht op aardbeien dan nu."

Binnen- en buitenland
De afzet is bestemd voor zowel binnen- als buitenland. "Er gaat een vast deel naar een Belgische retailer die binnenlandse aardbeien wil blijven voeren. Een ander volume gaat naar exporteurs. De aanvoer blijft nu langzaamaan doorlopen. Rond half/eind februari start de nieuwe oogst en tot die tijd hebben we ook de belichte teelt. Dat vloeit in elkaar over. Een echte seizoensopener hebben we dit jaar niet meer. Dat gaan we dit keer op een andere manier aankleden."

Voor meer informatie:
Jan Engelen
Veiling Hoogstraten
Loenhoutseweg 59
Hoogstraten - Belgiƫ
Tel: +32 3 3400233
Fax: +32 3 3147844
www.hoogstraten.eu