Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spanje: paprikaprijzen verdubbelen in een week

Het paprikaseizoen in Almeria begon met grotere productievolumes ten opzichte van voorgaande jaren. In tegenstelling tot vorig jaar, toen het seizoen begon met zware regens die de productie sterk verminderden, resulteerde de ongewoon herfstwarmte dit jaar in een hogere productiviteit. Om deze reden waren de prijzen zeer laag tot midden november. Pas daarna begonnen ze te herstellen.




Oranje paprika's zijn momenteel de meest gevraagde producten met prijzen van 0,90 euro / kilo. Dit is meer dan het dubbele van vorige week. Groen, Geel en Rood bereikten 0,70 euro / kilo. Zoals voor andere paprikarassen, is de groene gestegen in prijs naar ongeveer 0,60 euro / kilo. Lamuyo paprika's blijven op circa 0,70 euro / kilo.

"Deze prijzen zijn redelijk goed voor telers," bevestigt Juan Antonio Planelles, manager van Agroiris, een bedrijf gevestigd in El Ejido, dat jaarlijks tot 75 miljoen kilo paprika's van meer dan 12 verschillende soorten produceert en verkoopt.


Mini Tribelli paprika


Meer informatie:
SAT AGROIRIS
Ctra de Almerimar, Km 1. El Ejido, Almeria, Spain
Tel: +34 950 48 90 75
info@agroiris.com
www.agroiris.com

Publicatiedatum: