Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Peru: Luchtvracht mango’s onlogisch

Het mangoseizoen in Peru kent een grillig verloop. De productie in de regio Piura was redelijk op peil, maar het weer en enkele logistieke problemen zijn van nadelige invloed geweest. Volgens insiders is de oogst verlaat, vooral door de weersomstandigheden. "Het weer heeft de start van het seizoen ietwat vertraagd," zegt Richard Belmar van Belfrut SAC. "Daarnaast is het van nadelige invloed geweest op het rijpingsproces."




Ook zou de kwaliteit te wensen overlaten. Handelaren geloven dat het komende seizoen iets beter zal verlopen, temeer daar er sprake is van overheidssteun. Toch zijn er nog twijfels, vooral over de wijze van vervoer. Toch zijn er nog twijfels, vooral over de wijze van vervoer.

"Dit is het eerste jaar dat de exporteurs hun mango's per vliegtuig vervoeren," laat een teler weten. "Voorheen gebeurde dat vooral per container over zee. Veel mensen vinden dat onlogisch. De rijping wordt daarmee kunstmatig versneld en er is sprake van handel met illegale producten. Helaas zijn veel mensen alleen geïnteresseerd in de korte-termijn-voordelen en zien ze niet in dat dit effect zal hebben op het imago op internationale markten."



Richard vermoedt dat de volumes die voor export in aanmerking komen lager zullen uitvallen dan de beraamde productie. "De totale productie in de regio Piura zal dit seizoen 40% lager zijn, en van die 40% komt 30-40% uit regio's die steun hebben ontvangen. De resterende 60-70% komt uit gebieden die deze steun niet hebben gehad. Een groot deel is dus waarschijnlijk niet geschikt voor export."

Meer informatie:
Richard Belmar
BELFRUT S.A.C.
Calle Grau 325, Sullana, Piura, Perú
T: +51951865812
r.belmar@belfrut.com
www.belfrut.com

FRUTAL IMPORT
8, rue Général Estirac, Rivesaltes.France
T: +33633294543
r.belmar@frutalimport.com
www.frutalimport.com

Publicatiedatum: