Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Turkije: Internationale citrusteler met drie generaties ervaring

Al sinds het begin van de 20e eeuw is de familie Özler actief in de landbouw in het Turkse Adana. Wat begon met het verbouwen van simpele gewassen, groeide uit tot een internationaal agrarisch bedrijf. Vandaag de dag teelt Özler Ziraat meer dan tien verschillen soorten fruit, groenten en andere gewassen op een totaal areaal van 1600 ha in Turkije en Roemenië.



Drie generaties van ervaring in de landbouw hebben er voor gezorgd dat Özler Ziraat is uitgegroeid tot een van de grootste citrustelers van Turkije. Het bedrijf teelt meer dan 20.000 ton door GlobalGap gecertificeerde citrus, waaronder grapefruits, citroenen, sinaasappelen en mandarijnen. Hun merk 'Hasat' wordt over de hele wereld verkocht. Naast citrus teelt Özler Ziraat ook de wereldberoemde Bursa Black vijgen, die van juli tot september onder het merk 'Hasat' verkocht worden. Daarnaast verkoopt de teler van oktober tot januari granaatappelen.



De Star Ruby en Rio Red grapefruit zijn samen verantwoordelijk voor 25% van de productie (5.000 ton) en zijn de belangrijkste producten, die van oktober tot april aan Europese cliënten wordt verkocht. Een van de grootste uitdagingen voor Europese importeurs van Turkse grapefruits zijn de problemen met betrekking tot de Maximum Residu Limiet (MRL). Er zijn veel Turkse bedrijven die grapefruits verkopen, maar lang niet al het fruit voldoet aan de strikte MRL-normen voor Europese retailers. Importeurs hebben daarom soms moeite hun producten aan retailers te verkopen. 

Özler Ziraat garandeert dat het productieproces volledig aan de MRL-normen voldoet, zodat het fruit zelfs aan de meest strikte retailers kan worden verkocht.



Consumentveiligheid en de levering van het gezondste fruit zijn prioriteiten bij Özler Ziraat. "We gebruiken de nieuwste agrarische technologie en ontwikkelen en gebruiken methoden die schade aan het milieu tot een minimum beperken. Onze producten worden met de grootste zorg verpakt. Daarom is Özler Ziraat in staat om 100% traceerbaar en gezond fruit te leveren."

Voor meer informatie:
www.hasat.net
 

 
Publicatiedatum: