Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Thank you Nature presenteert nieuwe kijk op gf-voedingswaarde

Sinds kort beschikt ook Thank You Nature over technologie waarmee snel en eenvoudig bioactieve inhoudsstoffen in groenten en fruit gemeten kunnen worden. Vandaag en morgen wordt het apparaat gedemonstreerd tijdens het Voedingsdebat op het ABC terrein in Poeldijk.

In groenten en fruit zitten vele bioactieve stoffen, die een positieve invloed kunnen hebben op onze gezondheid. Bovendien bevatten ze allerlei natuurlijke smaakstoffen. Tot voor kort was het alleen mogelijk om deze stoffen te meten in een laboratorium. Dit is duur en kost veel tijd. Meer dan twee weken wachten op een uitslag is geen uitzondering.

Om deze bioactieve stoffen, gemakkelijk, betrouwbaar, snel en betaalbaar te meten heeft het Duitse QFOOD GmbH de Lumos Analyzer ontwikkeld. De Lumos Analyzer maakt het mogelijk om bioactieve stoffen, zoals caratenoïden (ß-caroteen, luteïne, zeaxanthine en lycopeen) en anthocyanen te meten, in groenten en fruit en in daarvan verwerkte producten. Ook is het met dit meetsysteem mogelijk om de scherpte van bijv. paprika's te bepalen door het meten van het capsaïcine gehalte.

Thank You Nature beschikt nu ook over deze technologie en stelt deze beschikbaar aan andere bedrijven. Met dit apparaat kan de meting ter plaatse worden gedaan en zijn de resultaten binnen enkele minuten beschikbaar.

Thank You Nature heeft als missie om Nederland gezonder te maken. We willen laten zien hoe belangrijk vers eten is en wat je hier aan hebt. Thank You Nature laat zien dat Moeder Natuur het beste met ons voor heeft door te vertellen wat de gezonde eigenschappen van verse geoogste groenten en fruit zijn.

Publicatiedatum: