Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

rotte uitsorteren

Waar moet je op letten bij de opslag van aardappelen?

De aardappeloogst van 2013 nadert het einde. Het grootste deel van de bedrijven is reeds klaar en de aardappelen zijn opgeslagen. Door de aardappelen lange tijd in opslag te bewaren kan de teler de toegevoegde waarde verhogen. Het opslaan van aardappelen is voor de teler echter ook aan risico's verbonden. Adolf Kellermann van de 'Bayerische Landesanstalt für Landwirtschaft' (LfL), legt in een interview met de Duitse website agrarheute.com uit waar men op moet letten bij de opslag van aardappelen voor de langere termijn.
 
"Door de lang aangehouden hitteperiode en de aansluitende regen kunnen de aardappelen losse schillen hebben gekregen", legt Kellermann uit. "Deze losse schillen zijn toegangspoorten voor ziekteverwekkers, wat kan resulteren in aardappelziekte, fusariums en erwinia." Kellermann raadt de telers daarom aan om erop te letten dat de knollen een vaste schil hebben. "Vervolgens moet de teler erop letten dat hij rottende aardappelen bij het opslaan uitsorteert." Ook van belang is dat het oogstgoed zo snel mogelijk droogt. "Daarbij helpt het als de hoeveelheid grond op de aardappelen zo klein mogelijk is."

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


Met een bewaarcomputer kun je de condities zo instellen dat ze ideaal zijn voor je gewas. Ik geloof overigens dat je gelijk hebt dat het belangrijk is op de rotte aardappels uit te sorteren. Verrotting is aanstekkelijk. https://www.tolsmagrisnich.com/nl/producten/bewaren/meet-en-regeltechniek/vision-control/
pim, Roermond - 2018/05/16 09:37:08.000© AGF.nl 2018