Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Agrifoodmonitor: consument licht positief over voedselveiligheid

Consumenten zijn licht positief over voedselveiligheid. Dat blijkt uit de Agrifoodmonitor van Topsector Agri&Food. Het onderzoek daarvoor is verricht door het LEI.

Het is de eerste keer dat de Topsector de maatschappelijke waardering voor de Nederlandse agrifoodsector in kaart heeft gebracht. De Topsector wil op basis van de gegevens werken aan vergroting van de waardering en het maatschappelijk draagvlak voor de agrifoodsector.

Uit de Agrifoodmonitor blijkt dat de sector als geheel licht positief scoort op maatschappelijke waardering. De subsectoren tuinbouw en akkerbouw scoren daarbij het hoogst en de intensieve veehouderij het laagst met een neutrale waardering.

Consumenten blijken zich weinig verbonden te voelen met de agrifoodsector. Ook hier scoort de intensieve veehouderij het laagst. Net als over voedselveiligheid is de consument licht positief over de oprechtheid van de agrifoodsector.


Bron: EVMI
Publicatiedatum: