Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
consumenten enthousiast over Hollandse Aardbeien op Week van de Smaak

"Verrassend hoe lekker aardbeien in herfst nog zijn"

De opening van de Week van de Smaak op het voormalige Floriadeterrein in Venlo is in het weekend van 28/29 september door zo'n 25.000 mensen bezocht. Zij hebben tijdens de Food- en belevingsmarkt in Villa Flora live kennisgemaakt met de Hollandse aardbeien.

De Hollandse aardbeientelers bevolkten gezamenlijk het Aardbeienstraatje op de Food- en belevingsmarkt. Vele mensen hebben het straatje bezocht en gesproken met de aardbeientelers, genoten van de gepresenteerde aardbeien en het lekkere gebakje dat meesterkok Léon Ribbens ter plekke bereidde.

Veel goodwill
"De deelname aan het smaakevent in Venlo heeft veel goodwill en publiciteit opgeleverd. Bovendien was het erg leuk om met elkaar samen te werken terwijl je elkaar van te voren niet eens kent", vertelt Esther Bouten, teler in Meijel. Zij was een van de zes telers die de aardbeiensector vertegenwoordigde in Venlo. "We hebben veel aardbeienvragen van bezoekers kunnen beantwoorden. Veel mensen waren verrast over het feit dat er in de herfst nog zulke mooie aardbeien zijn die zo heerlijk smaken!"

Tv-uitzending
Er is ook volop getwitterd en Facebook is ingezet om de thuisblijvers te laten meegenieten. Daarnaast heeft de Limburgs omroep L1 een reportage gemaakt met topkok René Brienen en de aardbeien van Van Enckevort uit Kronenberg. Deze is op zaterdag 28 september uitgezonden uitgezonden en door veel mensen in de regio Venlo bekeken. "We kregen veel reacties van bezoekers op zondag naar aanleiding van de uitzending. Mooi haakje om een gesprek te beginnen", volgens Maria van Enckevort.



Positieve reacties
Ze vond het een prachtig evenement. "Het aantal bezoekers was boven verwachting. We konden de proefaardbeien niet aanslepen. En bezoekers kwamen aan het einde van hun bezoek terug om aardbeien te kopen. Wij hebben veel mensen ons verhaal kunnen vertellen. Er waren heel veel positieve reacties. Dat was ook onze missie: de consument vertellen over de aardbeien en dat die er de komende tijd nog volop zijn." De opbrengst van het Aardbeienstraatje wordt gedoneerd aan het Ronald McDonald Kinderfonds. In totaal is zo'n 300 euro ingezameld.

Actie voor Ronald McDonald Huizen
Het afgelopen seizoen zijn al diverse aardbeienacties door telers voor Ronald McDonald georganiseerd. Zoals de veiling van de eerste aardbeien tijdens de opening van het seizoen in april, de deelname aan de HomeRide (fietsen van Groningen naar Maastricht in 24 uur) en de bouw van de langste aardbeienslang in Doornenburg. In november overhandigen de telers een cheque aan Marja van Bijsterveldt, voormalig minister en momenteel directeur van het Ronald McDonald Kinderfonds.

Over Hollandse aardbeien
Het Hollandse Aardbeien-initiatief is een activiteit van, voor en door Hollandse aardbeientelers. Het doel is onze passie en liefde voor (het telen van) aardbeien te delen om van iedereen ware Hollandse aardbeienambassadeurs te maken. Dit doen we als telers zelf. Hiervoor hebben we een website www.hollandseaardbeien.nl, twitteraccount @aardbeiweetjes en Facebookpagina met daarop veel aardbeieninfo. Het meest opvallend zijn onze acties, zoals de jaarlijkse opening van het Hollandse aardbeienseizoen op de 3de dinsdag van april. Dit jaar draaien de acties om het gezonde aspect van de Hollandse aardbeien en de Ronald McDonald Huizen.

Over het Ronald McDonald Kinderfonds
Het Ronald McDonald Kinderfonds zorgt er al ruim 30 jaar voor dat zieke kinderen en hun ouders dichtbij elkaar kunnen zijn. Zij bieden vijftien logeerhuizen bij ziekenhuizen aan (Ronald McDonald Huizen), acht huiskamers in de ziekenhuizen (Ronald McDonald Huiskamers), vier vakantieverblijven voor gezinnen met een gehandicapt kind (o.a. Ronald McDonald Kindervallei en Ronald McDonald Hoeve) en een uniek sportcentrum voor gehandicapte kinderen (Ronald McDonald Centre). Door sponsoring van bedrijven en particulieren en de inzet van circa 1.600 vrijwilligers is de eigen bijdrage voor deze voorzieningen gering.

 
Publicatiedatum: