Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

TOP ontwikkelt een nieuwe milde sterilisatie methode

TOP uit Wageningen heeft een nieuwe sterilisatie methode ontwikkeld die verpakte voedingsmiddelen met behulp van radiogolven op een milde manier steriliseert. Het maakt het mogelijk om de smaak en voedingswaarde van lang houdbare en gesteriliseerde producten substantieel te verbeteren.
 
De technologie, genaamd PureWave, werkt door middel van radiogolven. Deze golven gaan veel dieper het product in dan microwave golven. Hierdoor worden producten gelijkmatiger en milder verhit. Deze technologische ontwikkeling is een wereldwijde primeur. TOP heeft daarom ook een octrooi aangevraagd op PureWave zodat de technologie wereldwijd beschermd is.
 

Nieuwe kansen voor de voedingsmiddelenbranche

PureWave biedt nieuwe kansen voor voedselproducenten over de hele wereld die verpakt voedsel steriliseren of willen steriliseren. Alles wat nu regulier gesteriliseerd wordt, kan met PureWave gesteriliseerd worden en is daardoor lekkerder en van betere kwaliteit omdat er minder smaak en voedingsstoffen verloren gaan. Bij TOP is het nu al mogelijk om snelle screenings uit te voeren naar het kwaliteitseffect. Daarnaast zal er op korte termijn een pilot-machine beschikbaar zijn.
 

Verschuiven van focus

Steriliseren bestaat al 100 jaar maar op het gebied van steriliseren zijn er de laatste 100 jaar weinig kwaliteit verbeterende innovaties geweest. De ontwikkeling van PureWave past bij de geest van de 21e eeuw waarin we weer gezonder moeten eten en waar voedselverspilling een groot probleem is. Wouter de Heij, CEO van TOP: 'Milde pasteurisatie is nu uitontwikkeld. Alle informatie hierover is beschikbaar op onze TOP Wiki (www.topwiki.nl) en voor vrijwel alle milde pasteurisatie technologieën zijn er testfaciliteiten en zelfs lease-, huur- en koopmogelijkheden. Kort houdbare versproducten een langere houdbaarheid geven blijft een belangrijk thema. Maar het wordt ook tijd om de kwaliteit, smaak en gezondheidswaarde van lang houdbare en gesteriliseerde producten substantieel te verbeteren.'
 
Met deze nieuwe strategie gericht op mild steriliseren wil TOP zich blijven onderscheiden als innovatieve technologieontwikkelaar.
Publicatiedatum: