Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

GGD: suikertaks voor zoete producten

Op het moment dat Nederland omkomt in de belastingen, heffingen en accijnzen komt de GGD met een proefballonnetje. De organisatie vindt namelijk dat er best een suikertaks bij kan. Suiker is volgens de organisatie veel te verslavend.

"Net als alcohol en tabak is het eigenlijk een drug. Gebruikers moeten dus gewezen worden op de gevaren", zo stelt Paul van der Velpen, directeur van de GGD in Amsterdam in De Telegraaf. Hij denkt daarbij aan een suikertaks of een wet die bepaalt hoeveel suiker er in een product mag worden verwerkt. "Ik zie bijvoorbeeld voor me dat er net als bij roken stickers op frisdranken en zoete producten komen met de waarschuwing dat suiker verslavend werkt en slecht voor de gezondheid is"

Ook meent hij dat zorgverzekeraars beter een verslavingstherapie zouden kunnen aanbieden aan mensen met overgewicht in plaats van diƫten. "Suiker is de gevaarlijkste drug van deze tijd en ook nog overal en makkelijk te verkrijgen."
Publicatiedatum: