Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fotoreportage Asia Fruit Logistica 2013

Tholen - De Asia Fruit Logistica 2013 vond van 4 tot 6 september plaats in de Asia World Expo in Hong-Kong. Aan de beurs namen 370 exposanten uit 37 verschillende landen deel. Ook vanuit Nederland en België waren standhouders en bezoekers naar Azië afgereisd. Er werden dit jaar meer dan 6.000 bezoekers verwacht. De sfeer op de beurs was positief en de bezoekers toonden veel interesse. Voor veel standhouders en bezoekers wordt Azië elk jaar belangrijker als handelspartner.

Nederlandse standhouders
Volgens Ger van Burik van het HBAG zijn de Nederlandse standhouders zeer tevreden over de beurs. "Iedereen ziet kansen in de handel met Azië en er wordt veel naar Hong Kong geëxporteerd. Het is alleen zo jammer dat we al vanaf 2006 bezig zijn met toegang tot de Chinese markt. We hebben vertrouwen dat het nu in redelijk korte termijn gaat gebeuren. Als dit eenmaal voor elkaar is, zullen hier naar verwachting meer Nederlandse standhouders willen staan."



Belgische standhouders
VLAM en de Belgische Fruitveiling stonden dit jaar als Belgische aanspreekpunten op de Asia Fruit Logistica. Volgens Anneleen Leon is er veel interesse in de Belgische groenten en fruit en staat ook volgend jaar deze beurs weer op de planning.

Uienpromotie
Madelinde Daane die er dit jaar stond om de Nederlandse uien te promoten, geeft aan dat er veel interesse is in de Hollandse uien. "Ondanks dat er geen handel met China mogelijk is, wordt er enorm veel belangstelling getoond. Nederland is bij velen zeer 'well-known' als uienexporteur." Madelinde maakt een verslag voor Nederlandse exporteurs die lid zijn van Frugi-Venta. "Er zijn al diverse handelsaanvragen binnen, dus ze kunnen aan de slag in Nederland."

Klein Berlijn
Volgens bezoeker Etienne Vennink van ADB Cool Company is de Asia Fruit Logistica een soort 'klein Berlijn'. "Het is alleen wat minder hectisch, heel sfeervol en vrijwel iedereen die hier komt, is geïnteresseerd. Zelf hebben we hier enkele jaren geleden met een stand gestaan, maar ik heb gemerkt dat een bezoek ook zeer effectief is."

De wil is er
Hardfruitexporteur Jan Timmmermans loopt al jaren rond op de Asia Fruit Logistica en blijft hopen dat de export naar China snel kan beginnen. "We zijn nu al jaren bezig en je merkt dat de wil en interesse er wel is, maar er moet toestemming komen van de juiste partijen. Afwachten dus."

Klik hier voor de fotoreportage van Nederlandse en Belgische standhouders en bezoekers

Klik hier voor de internationale fotoreportage