Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Het belang van ethyleenverwijdering voor de houdbaarheid van aardbeien

Nieuw onderzoek van de Cranfield University en Writtle College, dat deze week wordt gepresenteerd op de MQUIC-conferentie, toont voor de eerste keer aan dat ethyleenverwijdering het na-de-oogstleven van aardbeien verlengt — en bewijst dat de verwijderingstechnologie van It'sFresh! de houdbaarheid van aardbeien met ten minste twee dagen uitbreidt.



It'sFresh! wordt momenteel gebruikt door supermarktketens in het Verenigd Koninkrijk om de strijd aan te gaan met versproductafval. De onderlegger, die in de verpakking wordt geplaatst, gaat ethyleengas (de natuurlijke hormoon van het fruit, verantwoordelijk voor vroegtijdige rijping en productverval tijdens de reis van telers naar consumenten) tegen. It'sFresh! zorgt voor ongeveer 50% minder verspilling en een minimale houdbaarheid van twee dagen.

De Britse innovatietechnologie kan potentieel verschil maken in de wereldwijde versproductsector. It'sFresh! verwijdert ethyleen effectief in de hele voorraadketen, niet alleen bij aardbeien ook bij andere bessen en tomaten, avocado's, steenfruit en peren. Zijn simpelheid maakt het product overal goed toepasbaar, zowel in de ontwikkelde als opkomende markten.

Voor meer informatie:
Simon Lee, Chief Marketing Officer
ItsFresh
Tel: +44 (0) 7770 934 005
E-mail: simon.lee@itsfresh.com
Website: itsfresh.com
Publicatiedatum: