Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Curator Mathieu Souren: "Gesprekken moeten binnen paar dagen afgerond zijn"

Varekamp Coldstores failliet; veel kandidaten voor doorstart

Tholen - Varekamp Coldstores is door de rechtbank in Den Haag failliet verklaard. Volgens Curator Mathieu Souren is dat een rechtstreeks gevolg van het faillissement van de Van Rijn Groep. Volgens de curator is het puur toeval dat Varekamp Coldstores niet in eerste instantie is meegenomen bij de surseanceaanvraag. Op de vraag of Varekamp Coldstores op zichzelf een gezond bedrijf was, antwoordt de curator: "Marginaal, maar wel met zwarte cijfers."



"Er is een flinke belangstelling voor een overname van Varekamp Coldstores van alle kanten, maar of een doorstart ook daadwerkelijk gaat lukken, is wat anders", vervolgt Souren. "Er zijn heel veel factoren die een rol spelen bij een mogelijke doorstart, zoals de hoogte van de huurprijs van de panden, de waardering van de machines en de gegoedheid van de partijen. Er zijn vier partijen bij de gesprekken betrokken, namelijk de bank als eigenaar van de spullen, de verhuurder die een goede huurprijs moet afgeven, de koper en de curator. Het is geen gemakkelijke klus en de gesprekken moeten binnen een paar dagen afgerond zijn. Anders gaan we stoppen."

De zaak werd in 1953 door Ben Varekamp opgericht als koelhuis voor Westlandse druiven. Veertig jaar na de oprichting trad Varekamp Coldstores toe tot de Van Rijn Groep. In 2001 verhuisde Varekamp Coldstores naar ABC Westland waar het in 2005 startte met het full service pakket voor haar klanten. Dankzij de uitbreiding in 2009 beschikte Varekamp Coldstores over maar liefst 11.000 m2 bedrijfsoppervlakte.



De 26 koelcellen met in totaal 7.000 palletposities kunnen individueel worden ingesteld op het gebied van (tussen de -3 en +20ÂșC) circulatie, ventilatie en luchtvochtigheid. Het pand had 18 docks en geconditioneerd expeditiegebied van 2.500 m2. Daarnaast beschikte Varekamp Coldstores over een droogcabine, zuigwanden, vloerverwarming in een deel van de koelcellen en een unieke sorteerlijn voor biologisch citrus.