Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Achmed Arab, Groothandel Ibrahim:

"Combinatie vlees- en AGF-groothandel werkt perfect"

Tholen - Als je bij de voorkant van het pand van Groothandel Ibrahim in Nieuwegein binnenstapt, denk je bijna dat je bij het verkeerde adres bent als je op zoek bent naar een AGF-groothandel. De broers Ibrahim, Achmed en Mohammed Arab runnen namelijk gezamenlijk naast de AGF-groothandel ook een groot vleescentrum en een levensmiddelengroothandel. "Een unieke combinatie, waarvan ik er verder geen enkele in Nederland ken", zegt Ahmed. "Veel klanten komen 's morgens aan de ene kant van het pand om groenten en fruit en komen een paar uur later hier het vlees halen."


Achmed

Nooit voor baas gewerkt
De broers hebben de taken keurig verdeeld, maar kunnen elkaar moeiteloos vervangen als het nodig is. Zo viert Ibrahim, die verantwoordelijk is voor de AGF-tak van het bedrijf, momenteel vakantie en neemt Achmed de honneurs waar. "We hebben nooit voor een baas gewerkt", vertelt Achmed. "In 1996 zijn we gestart met een slagerij in Utrecht en vervolgens zijn we daarnaast een AGF-assortiment en een vleesgroothandel gaan voeren. In 2004 zijn we verhuisd naar industrieterrein Laagraven in Nieuwegein en sinds 2008 zijn we in dit huidige pand gevestigd (1.000 m2).


Een deur scheidt de vlees- en AGF-groothandel

De klantenkring van Groothandel Ibrahim bestaat voornamelijk uit buitenlandse slagerijen, supermarkten, restaurants en broodjeszaken, maar in toenemende mate weten ook de Hollandse groenteboeren de groothandel te vinden. De klanten komen uit het hele land en tegenwoordig ook uit België en Duitsland. Drie koelwagens zijn dagelijks onderweg om de bestellingen bij de klanten af te leveren, maar daarnaast komen veel klanten ook zelf in Nieuwegein om hun product te halen. Elke ochtend zijn de broers rond half 5 paraat om de klanten te helpen. Van concurrentie met nabijgelegen groothandels als Van Walderveen en Lukassen wil Achmed niet spreken. "We zijn concullega's, maar doen ook over en weer handel en kunnen het prima met elkaar vinden."Scherp inkopen
Belangrijke producten voor de AGF-groothandel zijn meloenen, hardfruit, tomaten en cactusvijgen. "Buitenlandse klanten nemen heel wat cactusvijgen af, maar bij de Nederlandse afnemers blijven deze producten onbekend", vertelt Achmed. De broers hebben een tijdje groenten en fruit uit Spanje geïmporteerd, maar zijn daar ook weer net zo snel mee gestopt. "Mijn broer kan scherp inkopen en dan heeft het niet zoveel zin om te importeren. Hij koopt dagelijks in op de groothandelscentra in België, Breda, Barendrecht, Bleiswijk en Waddinxveen."De toekomst van het bedrijf ziet de ondernemer met vertrouwen tegemoet. "In een paar jaar tijd zijn we, ondanks de crisis, hard gegroeid. Voor ons zijn de vlees- en AGF-tak net zo belangrijk. We proberen ons te onderscheiden met kwaliteit en service. Dan heb je ook het vertrouwen van de klant. Je moet ze nu eenmaal geen rommel brengen als ze bij je bestellen. En je moet je gezonde verstand gebruiken. In vakantietijd is het doorgaans wat rustiger, dus kopen we ook wat voorzichtiger in."Voor meer informatie:
Achmed Arab
Groothandel Ibrahim
Laagraven 47
3439 LK Nieuwegein
Tel: 030-2800516
ibrahimgroothandel@live.nl

Publicatiedatum :
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


gezellig mensen en we mogen daar graag koffie drinken
ga zo door

w en e
wim, naaldwijk - 2013/08/22 22:03:40.000


Vriendelijke mensen!
Wilco T, Lopik - 2013/08/25 22:27:05.000© AGF.nl 2018