Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Water en energie besparen op maat met koude-warmte opslag in bodem

Heeft u binnen uw bedrijf wel eens gedacht aan koude warmte opslag in de bodem maar nog niet de mogelijkheden onderzocht?

Wat is een koude warmte opslag (KWO-systeem)?
Bij een koude warmte opslag wordt grondwater uit een vooraf geselecteerd pakket opgepompt waarna het door platenwisselaar in de technische ruimte geleid wordt. In deze wisselaar wordt warmte aan het water onttrokken waarna het water in een tweede grondwaterbron wordt geïnjecteerd.



Zo ontstaat er een koude bel rondom de bron. Deze koude bron wordt in de zomer gebruikt om te kunnen koelen. In de zomer wordt de stromingsrichting van het grondwater omgekeerd zodat de warme bron weer geladen wordt met restwarmte uit het gebouw. In de centrale technische ruimte wordt de vrijgekomen warmte of koude verder opgewaardeerd door een warmtepomp.

Naast bovenstaande uitleg bestaan er meerdere varianten en combinaties van koude warmte opslag in de bodem.

Realiseren en onderhouden
Omdat de mogelijkheden en gewenste toepassingen voor elk bedrijf anders zijn, is het realiseren van een KWO-systeem maatwerk. Visser Pomptechniek is een jong en dynamisch bedrijf dat zich heeft toegelegd op het realiseren van KWO-systemen en het onderhouden van bestaande systemen.Wij zoeken naar de beste oplossing voor uw bedrijf en begeleiden het gehele traject van vergunning tot oplevering.

Naast het realiseren van KWO-systemen bieden we ook maatwerk oplossingen in pompinstallaties en beregening. Zo hebben we voor Diergaarde Blijdorp de beregening in combinatie met hemelwateropvang gerealiseerd in de onlangs geopende Amazonica. Meer informatie hierover vindt u op onze website.

Voor meer informatie:
Visser Pomptechniek
Eperweg 17
8166 AA Emst
T 0578-628198
info@visserpomptechniek.nl
www.visserpomptechniek.nl

Publicatiedatum: