Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"toekomst voor snijden van aardbeien"

Aardbeien perfect gehalveerd en gesneden met robot

In Flanders Fields groeien niet alleen bloedrode klaprozen , ook de aardbeienteelt floreert er weelderig. De samenwerking tussen een grootschalige aardbeienteler en een machinebouwer resulteerde in een half-automatische unit. Deze machine zorgt ervoor dat aardbeien ontsteeld en meteen gehalveerd kunnen worden.

Waarom een snijmachine voor aardbeien? De machinebouwer verduidelijkt. "Toen ik hoorde dat chirurgen perfect opereren met robot, dacht ik: "Dat is de toekomst voor het snijden van aardbeien."



De snijmachine zorgt voor een perfect gesneden eindproduct dat direct inzetbaar is in bakkerijen, horeca en versmarkt. Iedere aardbei is individueel gecontroleerd op kwaliteit. De visie van het bedrijf is dat er steeds een win-win situatie is tussen bedrijf en klant: enerzijds levert het een meerwaarde op voor de teler en anderzijds voor de klant. De klant krijgt een product dat direct inzetbaar is met tijdswinst en topkwaliteit.

Het ras 'el santa' draagt de voorkeur van de klanten: wat smaak betreft, de absolute topper. Technisch gezien was dit wel niet het gemakkelijkste ras om te bewerken, maar ook deze hindernis werd overwonnen.

"De gesneden aardbei smaakt duidelijk beter", laat de teler weten. Volgens de teler komt dit door het snijvlak dat beter de suikers loslaat als die in contact komen met de smaakpapillen. "Dit is een ware delicatesse."

Indien gewenst kunnen we ook product voor derden versnijden, verduidelijken de zaakvoerders nog.

Meer info; sales@lobeek.be


Publicatiedatum: