Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Belgische aardbeienseizoen van start, maar nog altijd stevige concurrentie Spaans aanbod"

"De Spaanse aardbeien worden in tunnels geteeld", verklaart Silja De Decock van Colruyt tegen Het Laatste Nieuws. "Onze Belgische teelt is veel duurder, omdat ze vaak in verwarmde serres geteeld worden. Bovendien ligt de loonkost in ons land een stuk hoger en die is goed voor zo'n veertig procent van het totale prijskaartje. De laatste jaren zien we dat verschil tussen lokale en Spaanse aardbeien wel kleiner worden." Het Belgische aardbeienseizoen staat in de startblokken. Alleen krijgt de Belgische teelt stevige concurrentie van de Spaanse aardbeien. Lees hier meer.

Publicatiedatum: