Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Ondanks Rode Zee-crisis neemt vraag naar Poolse appelen toe"

"De problemen in de Rode Zee hebben geleid tot minder zendingen van Poolse appelen naar Egypte en India", zegt Aleksandra Pawlica, verkoper bij de Poolse appelexporteur Refal. "De situatie in de wereld verandert zeer dynamisch en het is moeilijk om iets te voorspellen, dit geldt ook voor het Poolse appelseizoen. Door de problemen in de Rode Zee hebben we de afgelopen maanden een daling waargenomen in het aantal appelleveringen aan Egypte en India, die tot onze belangrijkste markten behoren. Gelukkig verkoopt Refal appelen aan verschillende landen en ondanks de problemen in de Rode Zee is de vraag de afgelopen weken toegenomen en hebben we veel bestellingen. We hopen dat deze situatie aanhoudt tot het einde van het seizoen."

Hoewel de interesse in bepaalde rassen kan fluctueren, was Pawlica verrast door de daling van de vraag naar een specifiek appelras. "De rassen die momenteel goed verkopen zijn voornamelijk Gala, Red Cap en Red Delicious. Op de Poolse binnenlandse markt zijn succesvolle rassen Red Jonaprince, Ligol en Champion. We zijn erg verrast door de lage vraag naar Golden Delicious. Echter, op basis van ervaringen uit voorgaande jaren, weten we dat de interesse in rassen op elk moment kan veranderen. De prijzen van dessertappels zijn enkele maanden stabiel gebleven; de afgelopen weken hebben we zelfs een lichte prijsstijging gezien."

"We zijn altijd op zoek naar alternatieve afzetmarkten. We sturen appelen naar Roemeniƫ, Hongarije en Griekenland. Bovendien, door de problemen in de Rode Zee, duurt het soms erg lang voordat onze appelen getransporteerd worden naar onze verre afnemers, daarom hechten we nog meer waarde aan de kwaliteit en de juiste bescherming van de verzonden appels. We proberen optimistisch te denken en hopen op een rustige, systematische afzet tot het einde van het seizoen," besluit Pawlica.

Voor meer informatie:
Aleksandra Pawlica
Refal Sp. z o.o.
Tel: +48 15 837 70 33
biuro@refal.eu
www.refal.eu

Publicatiedatum: