Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chili exporteerde 86.000 ton blauwe bessen

Het Chilean Blueberry Fruit Committee meldt dat het exportseizoen van het land is afgesloten met een totaalvolume dat de 86.000 ton overschrijdt. Dit cijfer gaat boven de initiële ramingen uit, maar ligt iets onder de export van het voorgaande jaar.

Andrés Armstrong, de uitvoerend directeur van het comité, schreef de initiële raming van 82.300 ton toe aan de balans tussen gerooide hectares en nieuwe aanplantingen, samen met een verschuiving van sommige boomgaarden naar de industrie voor diepgevroren producten vanwege toegenomen internationale concurrentie. Een herbeoordeling halverwege december voorspelde een daling naar ongeveer 76.000 ton, beïnvloed door de impact van El Niño op de teelt. Echter, de export overtrof de verwachtingen doordat fruit, dat niet aan de gebruikelijke kwaliteitsnormen voldeed, werd verscheept in anticipatie op hogere prijzen.

"Al met al kunnen we concluderen dat het seizoen globaal gezien goed verliep, vooral in het eerste deel van het jaar, maar naar het einde toe zal de marktbalans negatief uitvallen," verklaarde Armstrong. Hij benadrukte ook een unieke kans voor Chileense blauwe bessen om zich opnieuw te positioneren op de markt, ondanks mogelijke langetermijngevolgen voor de sector.

Bron: blueberriesconsulting.com

Publicatiedatum: