Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
BLE marktbericht week 12

Meer interesse in Zuid-Afrikaanse Abate Fetel, Cheeky/Cape Rose en Packhams Triumph

Zuid-Afrikaanse import domineerde de Duitse markt: de overheersende Williams Christ en Rosemarie waren lokaal beperkt beschikbaar, maar Abate Fetel, Cheeky/Cape Rose en Packham's Triumph wonnen duidelijk aan belang. De kwaliteit liet volgens BLE zelden te wensen over. Aangezien vraag en aanbod meestal in evenwicht waren, konden de handelaren hun prijzen meestal handhaven. Alleen Berlijn meldde lagere prijzen door grotere aanvoer. Uit Argentiniƫ kwamen Williams Christ en Red Bartlett, waarbij laatstgenoemde de komende weken naar verwachting aanzienlijk aan belang zal winnen. De prijzen voor producten van de oogst van 2023 bleven meestal stabiel: Turkse Santa Maria en Devici, en Italiaanse Santa Maria en Abate Fetel kostten meestal net zoveel als de week ervoor. Ook de prijzen van de aanvullende Nederlandse en Belgische partijen veranderden niet significant. En ook voor de kleine volumes aan Duitse Xenia en Conference bleef de prijs stabiel.

Klik hier om direct naar het volledige markt- en prijsrapport te gaan.

Appelen
Duitse aanvoer domineerde, met Elstar, Jonagold, Boskoop en Braeburn voorop. Wellant, Red Jonaprince en Kanzi volgden qua belang.

Druiven
Partijen uit Zuid-Afrika werden in grotere hoeveelheden aangeleverd dan voorheen en domineerden over het algemeen de handel. Grotendeels bleven de prijzen op het niveau van de vorige week, voor zover de kwaliteit van de partijen overtuigend was.

Sinaasappelen
Langzamerhand moest men accepteren dat het seizoen ten einde loopt. De volumes waren nog steeds groot, maar de vraag liep duidelijk terug.

Citrus
Het seizoen nadert zijn einde: de aanvoer was beperkt, in overeenstemming met de interesse. Er was duidelijk meer vraag naar andere soorten producten.

Citroenen
Spaanse leveringen domineerden de markt. Er werd zonder problemen aan de vraag voldaan. De prijzen bleven meestal op hetzelfde niveau.

Bananen
Vraag en aanbod hielden elkaar over het algemeen in evenwicht, wat betekent dat handelaren hun eerdere prijzen niet hoefden te wijzigen.

Bloemkool
Franse en Italiaanse partijen domineerden. De interesse was over het algemeen vrij vriendelijk, af en toe konden de handelaren hiervan profiteren en hun eerdere prijzen verhogen.

Sla
Bij kropsla overheersten Belgische en Italiaanse partijen. De handel verliep in een relatief rustig kader. De prijzen vertoonden een licht stijgende trend.

Komkommer
De Spaanse komkommers die tot week 10 de markt domineerden, verloren massaal aan belang. In sommige gevallen waren ze al uit het assortiment gehaald.

Tomaten
De prijzen vertoonden vaak een stijgende trend, met name trostomaten werden in de regel duurder. Dalende prijzen waren eerder de uitzondering.

Paprika
Het seizoen in Nederland en Belgiƫ kwam op gang: de aanvoer steeg merkbaar. Af en toe waren ze zelfs al in alle drie de kleurgroepen beschikbaar. Spaanse aanvoer bleef echter de basis van het assortiment vormen.

Bron: BLE

Publicatiedatum: