Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Goede weersomstandigheden voor Indiase mangoteelt"

"De aanloop naar het Indiase mangoseizoen verloopt positief", zegt Rahul Yadav, CEO van Gajvaktram Exports. "We zijn dankbaar voor zulke gunstige weersomstandigheden, met wat regen en fel zonlicht die noodzakelijk zijn voor de mangoteelt. Bovendien spelen de inspanningen van de telers om duurzame teeltpraktijken toe te passen ook een belangrijke rol in de kwaliteit en de opbrengst van dit jaar. De meest geƫxporteerde mangorassen zijn Alphonso, Kesar en Banganapalli."

Er wordt een overvloedige oogst verwacht in India. Volgens Yadav is de opbrengst van Alphonso mango's in de streek rond Ratnagiri en Devgad aanzienlijk hoger dan vorig jaar, toen 60% verloren was gegaan door slechte weersomstandigheden. Dit jaar ligt de oogst op ongeveer 75% van het maximale potentieel."

"De Kesar mango, ook bekend als de 'koningin van de mango's', wordt voornamelijk geteeld in de regio's Talala, Gir en Junagadh in de staat Gujarat. De export van Kesar mango's is hoog, vooral die uit Gujarat. Overzeese klanten geven er de voorkeur aan. Dit jaar waren er echter uitdagingen met de bloei in oktober en november. De bomen die later bloeiden, zullen vruchten dragen tot in juni. In Gujarat kan er een lichte daling zijn in de oogst van Kesar mango's", zegt Yadav.

"Aan de andere kant is de teelt van Kesar mango's de afgelopen jaren snel toegenomen in de staat Maharashtra. Ze zullen rond 15 maart op de markt komen en vanaf de tweede week van april zullen ze in aanzienlijke volumes beschikbaar zijn."

Yadav stelt dat de mango's ook vlot afzet vinden op de binnenlandse markt. "Verschillende rassen beginnen de markt al te bereiken. De binnenlandse vraag is hoog, in lijn met voorgaande jaren. We zijn begonnen met de thuisbezorging van Alphonso mango's en we verwachten een aanzienlijke toename in de vraag naar Kesar en Badami mango's in de nabije toekomst. Het enige zorgpunt ligt bij de export vanwege de situatie in de Rode Zee, die heeft geleid tot een verdrie- of verviervoudiging van de luchtvrachtkosten voor veel landen. We zijn nu in gesprek met onze kopers, van wie velen begrip tonen voor de situatie."

Yadav zou dit seizoen graag een nieuwe markt betreden. "We hebben een sterke aanwezigheid op de binnenlandse markt met onze thuisbezorging en we breiden onze klantenbasis elk jaar uit. Onze belangrijkste exportmarkten zijn momenteel het VK en Europa. Dit seizoen kijken we ernaar uit om met onze mango's ook de Amerikaanse markt te betreden", besluit hij.

Voor meer informatie:
Rahul Yadav (CEO)
Gajvaktram Exports Llp
rahul.yadav@gajvaktramexports.com
www.gajvaktramexports.com

Publicatiedatum: