Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dodelijke storm had weinig impact op Braziliaanse AGF-sector

De Braziliaanse groente- en fruitsector haalt opgelucht adem. De hevige regenval van afgelopen weekend met aardverschuivingen en modderstromen met doden tot gevolg, voornamelijk in het noorden van het land, heeft de teelt niet noemenswaardig beschadigd. Enkele velden met zoete aardappelen, meloenen en mango's zijn getroffen, zeggen telers en exporteurs, maar de impact is minimaal.


Foto's: de overheid van de staat Espírito Santo

Nooddiensten haastten zich afgelopen weekend om mensen uit overstroomde huizen te redden. Het dodental staat op 27. Dorpen rond Mimoso do Sul, een gemeente in de Braziliaanse staat Espírito Santo, werden zwaar getroffen door de aardverschuivingen en modderstromen. Op zaterdag 23 maart vaardigde de gouverneur van Espírito Santo, Renato Casagrande, de noodtoestand uit. Ook de staat Rio De Janeiro heeft dodelijke aardverschuivingen gekend begin februari.

"De zoete aardappelen hadden afgelopen weekend wat problemen, maar niets om ons zorgen over te maken", merkt een exporteur op.

Limestelers in andere delen van het land moesten ook hevige regenval trotseren die later in het seizoen voor kwaliteitsproblemen kan zorgen. "Het is deze week vakantie en het regent veel. De export lijdt daaronder", aldus een exporteur.

Een andere limesexporteur: "De overstromingen en modderstromen vinden plaats in het noorden van Brazilië. Wij hebben ook regenval, maar dat valt niet te vergelijken met wat er in het noorden van het land gebeurt. De regen heeft een directe impact op de productiviteit en brengt een hoger risico op kwaliteitsproblemen met zich mee."

Voor meer informatie:
Overheid van de staat Espírito Santo
Tel: +55 (27) 3636 1024 (Brazilië)

Publicatiedatum: