Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VK: Lidl verlaagt groentenprijzen naar 15 pence in aanloop naar Pasen

VK: Paasverkoop begint vroeg dit jaar
De verkoop van Aldi steeg met 3,1%, met een marktaandeel van 9,8%. Mede-discounter Lidl groeide met 8,8% om een marktaandeel van 7,8% te behalen, geholpen door een stijging van 24% in de verkoop van bakproducten en een sprong van 11% in groenten, fruit en salades. Iceland zag een groei in verkoop van 2,2%. Waitrose heeft een aandeel van 4,5%, met een verkoopstijging van 3,9%, terwijl Co-op 5,5% van de markt inneemt.
Bron: kantar.com

Zweedse keten ICA verlaat inkoopalliantie Epic
Na drie jaar verlaat ICA de Europese retailalliantie Epic, die in 2021 werd opgericht door de Duitse marktleider Edeka. De Zweedse keten werd naar verluidt uitgesloten wegens het niet respecteren van afspraken over boycotacties door de inkoopgroep tegen merkfabrikanten, schrijft Lebensmittel Zeitung.
Bron: retaildetail.eu

VK: Lidl verlaagt groenteprijzen naar 15p voor Pasen
Lidl heeft aangekondigd dat de prijs van groenten vanaf dinsdag 26 maart zal dalen naar slechts 15p. Klanten kunnen hun voordeel doen met sperziebonen (220g), Britse wortelen (1kg), Britse aardappelen (2kg), deluxe echalionsjalotten (300g), Britse koolraap (elk) en lente-uitjes (per bos) voor slechts 15p.
Bron: birminghammail.co.uk

Carrefour Spanje breidt prijsverlagingsinitiatief uit met 500 extra producten
In een poging klanten te winnen, verlaagt Carrefour de prijzen van een breder scala aan producten in Spanje aanzienlijk. Deze tweede golf van prijsverlagingen kan oplopen tot 20% korting en is van toepassing op basisproducten zoals brood, eieren, groenten, vlees, vis en olijfolie, een van de producten die de hoogste prijsstijging heeft gezien in de afgelopen jaren.
Bron: esmmagazine.com

VK: Ocado wint nieuwe klanten met prijsverlagingen en promoties
De online verkoop van Ocado Group Plc zag hogere verkopen omdat het prijzen verlaagde om Britse shoppers aan te trekken, die minder bedeeld zijn. Het samenwerkingsverband tussen Ocado en Marks & Spencer Group Plc meldde dat de volumes bijna 8,1% groeiden in de 13 weken tot 3 maart, vergeleken met een jaar eerder. Het aantal actieve klanten steeg ook naar 1,02 mln, met een omzetstijging van 10,6% naar £645 mln ($816 mln).
Bron: bnnbloomberg.ca

VK: M&S levert vroege aardappelen in '100% recyclebare' papieren verpakking
M&S meldt dat zijn aardappelen van het vroege seizoen Jersey Royal worden verpakt in 100% recyclebaar papier in de hoop in het eerste jaar naar schatting een miljoen stukken plastic uit de productlijn te verwijderen. Deze 'marktprimeur' voor M&S is bedoeld om de retailer de eerste te laten zijn die zijn klanten Jersey Royals, aardappelen van het vroege seizoen, verkoopt, waarbij de vroege partij gewassen traditioneel gereserveerd zijn voor gerenommeerde chefs en luxe eetgelegenheden. De in papier verpakte aardappelen zullen nu beschikbaar zijn in 75 M&S Foodhalls in het Verenigd Koninkrijk.
Bron: packagingeurope.com

Wolt breidt aanwezigheid uit met Albanië en Luxemburg
Online voedselplatform Wolt heeft zijn activiteiten in Albanië en Luxemburg gelanceerd, waarmee het zijn aanwezigheid in Europa, het Midden-Oosten en Afrika uitbreidt. De uitbreiding naar Albanië en Luxemburg zal naar schatting 3,5mln nieuwe klanten toevoegen, merkte het bedrijf op.
Bron: esmmagazine.com

VK: Supermarkt brengt kerstgroenteprijzen van 19p terug voor Pasen
Nu shoppers deze Pasen de kosten laag willen houden, zullen veel gezinnen hun eigen braadstuk thuis bereiden. Morrisons heeft de prijs van traditionele groenten bij het zondagse braadstuk verlaagd, met pakjes wortelen, pastinaken, boerenkool en hele koolraap in de aanbieding voor slechts 19p per stuk.
Bron: manchestereveningnews.co.uk

Monoprix rekent op onderscheidend voedselaanbod in eerste Belgische winkel
Donderdagochtend opent het Franse Monoprix zijn eerste Belgische winkel in Waterloo. Die vestiging zal een testlab zijn met het oog op extra winkelopeningen, waaronder winkels onder de merken Monop' en Monoprix Maison.
Bron: retaildetail.eu

Italiaanse discountketen Eurospin maakt debuut op Malta
Italiaanse discount supermarktketen Eurospin heeft zijn eerste winkel geopend op Malta, gelegen in de stad Mosta, ongeveer 17 kilometer van de hoofdstad Valletta. Eurospin is in eerste instantie van plan om minstens vijf winkels te openen in Malta, waaronder een andere vestiging in Marsa, met het oog op mogelijk 12 winkels op het eiland.
Bron: esmmagazine.com

Aldi bereikt 100 winkels in Andalusië met nieuwe opening aan de Costa del Sol
De Duitse supermarktketen Aldi opende zijn eerste winkel in Nerja aan het oostelijke deel van de Costa del Sol op vrijdag 22 maart; zijn 100e in Andalusië en 28e in de provincie Malaga.
Bron: surinenglish.com

Publicatiedatum: