Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gentile Group

"Weinig Italiaanse frambozen op de markt"

Zoals elk jaar zijn er in de overgang van de winter naar de lente niet veel frambozen beschikbaar. De sector meldt dat het aanbod al drie weken beperkt is. Het leidt tot een sterke stijging van de prijzen in heel Europa.

Ondanks het tekort aan fruit zijn er bedrijven die dankzij een goede planning hun klanten constant van product kunnen voorzien. Zo ook de Gentile Group, een bedrijf uit Zuid-Italië dat gespecialiseerd is in de teelt en afzet van aardbeien en ander zachtfruit.

"Ook deze keer kunnen we lokaal product leveren", zegt Loris Gentile, oprichter van de groep. "We proberen telkens in te schatten in welke periode er zich een tekort aan aanbod kan voordoen, om precies dan voldoende product te kunnen oogsten. We houden daarbij ook rekening met de aanplant in het buitenland. In de herfst van 2023 zijn we er voor aardbeien in geslaagd de oogst te concentreren in november en december, want doorgaans is er dan een tekort, omdat de planten met blote wortel in die maanden nog geen vruchten dragen. Deze strategie passen we nu ook toe voor de frambozen."

"Frambozen zullen nog wel een tijdje schaars zijn, maar we zijn ervan overtuigd dat we voldoende volumes van goede kwaliteit kunnen garanderen gedurende de weken met een tekort op de markt. 90% van onze frambozen wordt op de markt gebracht onder het merk Fruttini italiani®, in kartons van 1 kilo met 8 punnets van 125 gram. In deze drie jaar dat we op de markt zijn, hebben we grote stappen gezet en hebben we een sterke positie opgebouwd in Italië. Het aanbod is jaarrond gegarandeerd. Ons assortiment wordt aangevuld met Italiaanse en geïmporteerde blauwe bessen, rode bessen en bramen."

"We werken ook aan het project Candy®-Selezione di Pregio voor ons zachtfruit", zegt Francesca Quinto, medeoprichtster van de Gentile Group. "We streven ernaar dat zachtfruit wordt gewaardeerd door zijn uitstekende kwaliteit, zowel qua uiterlijk als qua smaak. We hebben de consumenten al trouw gemaakt aan ons merk. Dagelijks ontvangen we talrijke aanvragen van Europese kopers. We proberen aan alle verzoeken zo goed mogelijk te voldoen. Tot nu toe slagen we daarin en daar zijn we trots op."

Voor meer informatie:
Loris Gentile
Gentile Group
Via S. Valicenti, 6
75025 Policoro (Mt) – Italië
Tel: +39 379 2280437
direzione@gentilegroupitalia.it
gentilegroupitalia.it

Publicatiedatum: