Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitsland: Neemt Getir nu ook Flink over?

Waitrose: 500 banen op de tocht door sluitingsplan magazijn in Enfield
Waitrose heeft plannen onthuld om later dit jaar een bezorgmagazijn in Noord-Londen te sluiten, waardoor meer dan 500 banen op de tocht staan. De supermarktketen is een consultatieproces gestart over de mogelijke sluiting van de locatie in Enfield, die in 2020 werd geopend.
Bron: bbc.com

Belgische e-commerce 16,3 miljard euro in 2023
Consumenten in België gaven vorig jaar 16,3 miljard euro online uit. Vergeleken met 2022 is dit een stijging van bijna 11%. Deze gegevens zijn afkomstig van de nieuwste Marktmonitor van Becom, de Belgische federatie voor e-commerce.
Bron: ecommercenews.eu

VK: Parlementslid Stoke-on-Trent roept consumenten op om klasse II groenten en fruit te omarmen
Jo Gideon, het conservatieve parlementslid voor Stoke-on-Trent Central, drong er bij het Lagerhuis op aan te accepteren dat "perfecte" groenten en fruit een "kunstmatige constructie" zijn, en suggereerde dat enorme hoeveelheden voedselverspilling vermeden kunnen worden door een meer accepterende houding ten opzichte van onregelmatige producten.
Bron: southwestfarmer.co.uk

Duitsland: Neemt Getir nu ook Flink over?
Getir had al een andere Duitse concurrent, Gorillas, overgenomen en wil nu ook flitsbezorger Flink overnemen. Volgens Manager Magazin vorderen de onderhandelingen goed en het gerucht gaat dat Oliver Merkel, CEO van Flink, het Europese hoofd van Getir zou worden. Flink bevestigt dat er verschillende overnamevoorstellen zijn, maar noemt Getir niet expliciet.
Bron: retaildetail.eu

Spanje: Franchisenetwerk Charter breekt record met 52 openingen in 2023
Charter, een netwerk van gefranchiseerde supermarkten geëxploiteerd door de Spaanse coöperatie Consum, opende zo'n 52 winkels in 2023, een nieuw recordaantal voor het merk. Opmerkelijk is dat de franchise-omzet van Consum vorig jaar met 25,2% is gegroeid ten opzichte van 2022, en €693,6 miljoen bereikte, wat de verwachtingen met €89,6 miljoen overtrof.
Bron: esmmagazine.com

Allegro is gelanceerd in Slowakije
De Poolse online marktplaats Allegro is gelanceerd in Slowakije, met een speciale website. De uitbreiding volgt op de expansie van het bedrijf naar Tsjechië vorig jaar. De marktplaats heeft al plannen aangekondigd voor toekomstige lanceringen in andere Europese landen.
Bron: ecommercenews.eu

Polen: Terugkeer naar zondagswinkelen? Compromisvoorstel over openingstijden winkels
Poolse 2050-parlementsleden hebben een wetsvoorstel ingediend dat twee winkelzondagen per maand weer in ere wil herstellen. Volgens het project zou werk op zondag recht geven op dubbele vergoeding. Dit is een soort compromis tussen volledige handelsliberalisering en een volledig verbod op zondagshandel.
Bron: agroberichtenbuitenland.nl

Ierlandse 'Favourit' kruiden en specerijen winnen prijs
Het kruidenmerk Favourit heeft de prijs voor Beste Internationale Productlancering gewonnen bij de Northern Ireland Food and Drinks Association (NIFDA) awards. De in Ierland gevestigde producenten van het label, GM Marketing, heeft onlangs zijn activiteiten in Belfast uitgebreid. Dit leidde tot een verdubbeling van de productie van de kruiden en specerijen voor Favourit.
Bron: checkout.ie

Nieuw rapport schetst risico's voor een veerkrachtig Brits voedselsysteem
IGD heeft een nieuw rapport gepubliceerd dat de potentiële langetermijnrisico's voor een veerkrachtig voedselsysteem in het VK schetst. De studie - A System Under Pressure - biedt een hulpmiddel om leiders in de voedselindustrie en beleidsmakers te helpen de grootste uitdagingen waarmee de sector te maken heeft op het gebied van talentwerving, klimaatverandering, landgebruik, landbouwproductie en technologie, onder andere, te begrijpen en te articuleren door elk uitdaging in een gemakkelijk te lezen hoofdstuk uit te pakken.
Bron: kamcity.com

Publicatiedatum: