Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VK: Aldi verlaagt prijzen paasgroenten verder

Noorwegen: NorgesGruppen meldt stijging van 9,3% in bedrijfsresultaat in 2023
NorgesGruppen heeft een stijging van 9,3% in het bedrijfsresultaat gemeld tot NOK112,2 mld (€9,7 mld) in het boekjaar 2023. De winst voor het jaar bedroeg NOK3,4 mld (€290 mln), met een winstmarge van 3,1%, een stijging ten opzichte van 2,8% in 2022.
Bron: esmmagazine.com

VK: Aldi verlaagt prijzen van paasgroenten nog verder tot slechts 15p
Aldi heeft opnieuw de prijs van een selectie van zijn populairste groenten verlaagd tot slechts 15p (€0,17), inclusief aardappelen (2kg), wortelen (1kg), knoflook, rode en witte kool, grote bruine uien (3 pak), koolraap en vers gesneden rozemarijn (20g).
Bron: aldipresscentre.co.uk

Umiami opent Franse fabriek voor plantaardige vervangers
Umiami, de Franse startup voor 'niet-vlees', heeft een fabriek van 38 miljoen euro geopend in Frankrijk. De producent van plantaardige vleesvervangers heeft deze zojuist ingehuldigd in de Elzas: het is een fabriek van 14.000 vierkante meter die producten van 'imitatievlees en -vis' zal produceren.
Bron: efanews.eu

VK: Waitrose en WRAP zetten oogvolgtechnologie en wetenschap van gedragsverandering in om de voordelen van losse producten te promoten
Tijdens de Food Waste Action Week (18-24 maart) proberen Waitrose en WRAP met Point of Sale-berichten meer klanten aan te moedigen om verse producten los te kopen om huishoudelijk voedselafval te verminderen, geld te besparen en het gebruik van eenmalige plastics en onnodige verpakkingen te reduceren.
Bron: retailtechinnovationhub.com

VK: Tesco beschuldigd van het gebruik van cash-and-carry om dorpswinkels uit de markt te drukken
Dorpswinkels hebben alarm geslagen over wat zij beweren een strijd om te overleven is, waarbij de supermarktgroep Tesco ervan wordt beschuldigd zijn cash-and-carry-tak te gebruiken om hen uit de markt te drukken door de levering van boodschappen te beperken. Jonathan Cobb, die de dorpswinkel en het postkantoor in Miserden, Gloucestershire, runt, wil lokale boerderijen en telers blijven ondersteunen door vers vlees, groenten en fruit van hen te kopen en wil niet uitsluitend afhankelijk zijn van één groothandelaar.
Bron: theguardian.com

Publicatiedatum: