Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Harry Tinson van HarvestEye:

"De technologie kan aangepast worden aan andere gewassen"

De technologie van HarvestEye biedt inzicht in de grootte en variatie van uien en aardappelen in de vollegrond. Telers zijn namelijk vaak op zoek naar specifieke groottes van gewassen.

"Data laat in een vroeg stadium zien hoe groot het gewas wordt. Telers kunnen op die manier snel zien of ze te maken krijgen met een overschot of een tekort. Daardoor kan men bij tekort extra gewas inkopen en bij overschot proactief kopers aantrekken," legt Harry Tinson, algemeen directeur bij HarvestEye, uit.

Het systeem biedt inzicht in de relatieve opbrengst en beschikt over GPS-mogelijkheden en een kaart die een schatting maakt van de opbrengst in het veld.

"De camera wordt boven de oogstband gemonteerd en in de cabine van de tractor ligt een tablet. De gegevens worden vervolgens verwerkt en naar een online portal gestuurd. Klanten kunnen de informatie vervolgens naar behoefte ordenen en analyseren. In eerste instantie hebben we deze technologie op aardappelen getest en later ook op uien. De technologie kan aangepast worden aan andere gewassen."

HarvestEye was aanwezig op de Fruit Logistica en verschillende telers toonden daar interesse. Het bedrijf lanceerde HarvestEye Handheld op de beurs.

"Het bedrijf heeft veel feedback van klanten gekregen die meer gegevens wilden tijdens hun oogstproces. Daarmee zijn we aan de slag gegaan en het resultaat daarvan is de Handheld. De Handheld kan meegenomen worden in het veld en gebruikt worden in kwaliteitsafdeling om het sorteerproces te digitaliseren.

Klanten kunnen na installatie van de juiste software HarvestEye gebruiken. Het rapport wat uit de software verschijnt is nauwkeuriger dan aardappelen opgraven en die met de hand meten.

"Mensen kunnen de systemen kopen of huren. Veel klanten kiezen ervoor om het systeem eerst een jaar te huren om het uit te proberen en het vervolgens te kopen. Onze website laat verschillende opties voor klanten zien. We passen de prijzen aan op basis van de wensen van de klant. Dat verschilt van eenvoudige dagelijkse rapporten tot op maat gemaakte rapporten."

Voor meer informatie:
Harry Tinson
Harvest Eye
Tel: +44 (0)1522 302 950
htinson@harvesteye.com
www.HarvestEye.com

Publicatiedatum: