Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Henk Vlaeminck, Van Dijk Foods:

"We hopen het eerste Spaanse steenfruit voor Pasen binnen te krijgen"

Tholen - Het Peruaanse druivenseizoen zit er voor Van Dijk Foods bijna op. "Na deze week zal het wel over zijn. De laatste containers komen nu aan en dan is het weer even klaar. Toch kunnen we spreken van een prima verkoopseizoen", vertelt Henk Vlaeminck van Van Dijk Foods.

"De kwaliteit was toch goed te noemen en bovendien zijn de prijzen het hele seizoen goed gebleven", zo vervolgt de Vlaamse importeur. "Er zijn over het algemeen iets minder rode seedless binnen gekomen, maar de verkoop in witte seedless is heel goed doorgelopen. Hier hebben we ook met prijzen gewerkt die beduidend hoger waren dan vorig jaar. Hoog gestart en hoog geëindigd, dus ik denk dat we best tevreden mogen zijn. Nu werken we dus met de laatste ladingen, waarna we in druiven weer zullen wachten tot het Europese seizoen begint."

Spaans steenfruit voor Pasen
Voor Van Dijk Foods betekent het dan ook dat zij over zullen schakelen op Spaans steenfruit, zodra de druiven afgelopen zijn. "Dat zal nog niet deze week zijn, maar tegen de laatste week van maart verwachten we toch wel het eerste steenfruit te kunnen ontvangen. Het zullen nog geen hele grote volumes zijn, maar het is mooi dat we voor Pasen al kunnen laden."


Henk Vlaeminck (derde van rechts) op de afgelopen Fruit Attraction

"Wij focussen ons hierbij ook voornamelijk op de vroege variëteiten. Vanaf april/mei heeft iedereen al steenfruit uit Spanje, dus wordt de handel voor ons wat minder interessant. Echter als de volumes beperkt zijn in de eerste weken/maanden valt er met mooie prijzen te werken. Het voordeel komt daarbij nog dat Pasen vroeg valt, dus als wij het eerste steenfruit dan al kunnen hebben, is het interessant in de verkoop. Het is de periode dat men honger heeft naar iets nieuws. Als er dan mooi weer bij komt kijken, verloopt de verkoop van steenfruit, maar bijvoorbeeld ook asperges en aardbeien goed", besluit Henk.

Voor meer informatie:
Henk Vlaeminck
Van Dijk Foods
Kempenarestraat 50
2860 Sint-Katelijne-Waver, België
+32 15 55 65 61
henk@vdfb.be
www.vandijkfoods.be