Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Superfruiter gaat in Spanje dwergmeloenen met eetbare schil telen

Het Israëlische bedrijf Superfruiter is van plan om de Europese markt te betreden. Daarbij wordt Spanje gekozen als startpunt voor de lancering van een reeks dwergmeloenen met eetbare schil. Met een initiële investering van € 5 mln streeft het bedrijf ernaar een deel van de Spaanse markt in handen te krijgen, die jaarlijks goed is voor ruim € 50 mln. De eerste proeven zijn al opgestart in Almería en Murcia en er zijn plannen voor uitbreiding naar Extremadura en Castilla-La Mancha.

Superfruiter specialiseert zich in genomische selectie om meloenenrassen te ontwikkelen die niet meer dan 800 gram wegen, waaronder rassen van het cherrytype met eetbare schil. Het doet dit op basis van een gepatenteerd proces genaamd Gen Superfruiter. Wereldwijd worden meloenen op meer dan 1,3 mln hectare geteeld en het bedrijf ziet een kans op de Spaanse markt, ondanks de recente daling van de teelt die Spanje naar de derde plaats heeft verdrongen op wereldschaal.

De investeringsbank Eureka Corp adviseert Superfruiter bij het project in Spanje, terwijl de ontwikkeling van de mini-meloenen wordt ondersteund door het Volcani Instituut voor Agrarisch Onderzoek in Israël. Dit project streeft ernaar niet alleen innovatief fruit op de markt te brengen, maar ook de teelt duurzamer te maken door het gebruik van water en meststoffen met 30% te verminderen.

Genetische selectie zal de planten van gele meloenen in staat stellen om tot tien vruchten van een halve kilo elk voort te brengen, in vergelijking met de normale vier stuks van 1,2 kilo. Superfruiter is reeds in onderhandeling met supermarktketens in de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk, evenals met gerenommeerde chef-koks om deze mini-meloenen op hun menu's te zetten.

Superfruiter streeft naar een omzet van € 100 mln tegen het einde van 2030. Het bedrijf blijft op zoek naar investeerders voor een eerste financieringsronde die tussen de €4 en €9 mln zal schommelen.

Bron: elespanol.com

Publicatiedatum: