Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Sun World International handhaaft IP-rechten"

Vier Italiaanse telers moeten gepatenteerde druivenrassen rooien

In de afgelopen maanden hebben Italiaanse rechtbanken in vier afzonderlijke gevallen een vonnis in het voordeel van Sun World International uitgesproken. Het bedrijf had rechtszaken aangespannen tegen telers voor de onrechtmatige teelt en verkoop van Sun World druivenrassen.

In elk van de zaken deed Sun World een rigoureus onderzoek en door de juridische stappen te ondernemen gaf het bedrijf aan niet alleen de eigen intellectuele eigendomsrechten te beschermen, maar ook de belangen van de telers met licenties te verdedigen.

Sun World, een veredelings- en licentiebedrijf dat al meer dan 40 jaar actief is, heeft wereldwijd meer dan 200 patenten op druivenrassen, samen met exclusieve aanbiedingen in steenfruit, kersen en mango's. In 22 landen hebben telers licenties op de rassen van Sun World.

"Sun World werkt wereldwijd hard om zijn intellectuele eigendom te handhaven. We monitoren continu teeltgebieden en druiven op de markt over de hele wereld op mogelijke inbreuken. Op die manier hebben we via eigen en door de rechtbank bevolen onderzoek vier velden met Sun World druiven zonder licenties geïdentificeerd", zegt Michael Stimson, vicevoorzitter intellectuele eigendom bij Sun World International.

Sun World heeft vier afzonderlijke zaken aangespannen bij Italiaanse rechtbanken tegen telers zonder licenties:

  • Vier telers in Apulië en Basilicata hadden op onrechtmatige wijze Sugrathirtyfive, Sugranineteen, Sugrathirteen en Sugraone druiven aangeplant;
  • Sun World heeft met succes bewijsmateriaal verzameld met drone-surveillance om een Italiaanse rechtbank te overtuigen een deskundige aan te stellen om de inbreuk te bevestigen;
  • Een gedaagde werd bevolen Sun World toe te staan een audit van zijn financiële administratie uit te voeren;
  • Een gedaagde werd verboden de eigen velden te betreden om het oogsten van de desbetreffende druiven te voorkomen;
  • In de zaken waarin de inbreukmakers weigerden een schikking te treffen, bevalen de rechtbanken de gedaagden de gerechtskosten, advocaatkosten en schadevergoedingen te betalen.
  • De rechtbanken bevalen de verwijdering van de planten.

"We doen aanzienlijke investeringen in de ontwikkeling van elk van onze unieke en exclusieve rassen. Het kost ook meer dan tien jaar om een nieuw ras te ontwikkelen. We zijn dus tevreden met de beslissingen van de rechtbanken om onze intellectuele eigendomsrechten te beschermen. Sun World volgt een nultolerantiebeleid tegen inbreuken en onderzoekt elke zaak waarvan het op de hoogte wordt gebracht. Hoewel elk van deze onrechtmatige aanplantingen relatief klein was – de grootste was niet meer dan 10 hectare – heeft Sun World de zaken tot het einde doorgezet, tot aan de verwijdering van de planten. We hopen dat deze beslissingen een duidelijke boodschap sturen naar elke teler die inbreuk maakt op onze intellectuele eigendomsrechten: we zullen je vinden, we zullen juridische stappen tegen je ondernemen en we zullen zegevieren", benadrukt Stimson.

Voor meer informatie:
Jennifer Sánchez
Sun World International, LLC
jsanchez@sun-world.com
www.sun-world.com

Publicatiedatum: