Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Valenciaanse avocado door het leven met kwaliteitsmerk Aguacate CV

Op dinsdag 12 maart heeft Asoproa, de Valenciaanse vereniging van avocadotelers het kwaliteitsmerk Aguacates CV gepresenteerd. De bekendmaking vond plaats bij Sinyent, een teeltbedrijf in de gemeente Polinyà del Xúquer. "We hebben gekozen voor een kwaliteitsmerk om de herkomst van de in de Valenciaanse Gemeenschap geteelde avocado's in de verf te zetten", stelde de voorzitter Celestino Recatalá. CV staat voor Comunidad Valenciana, de Valenciaanse Gemeenschap in het Spaans.

"De Valenciaanse avocado is een lokaal, duurzaam en traceerbaar product met alle voedselveiligheidsgaranties. We willen onszelf onderscheiden van alle avocado's die uit derde landen komen", voegde hij toe.

In de regio is het avocado-areaal de afgelopen jaren aanzienlijk gegroeid. Volgens het Spaanse ministerie van Landbouw nam het areaal van de 163 hectare in 2011 toe tot 279 ha in 2016 om daarna de sprong te maken naar 2.310 ha in 2022. "En op dit moment ramen we het areaal op ruim 3.600 ha in de Valenciaanse Gemeenschap", gaat Celestino verder. "Met dit kwaliteitsmerk willen we de inspanningen van de Valenciaanse telers ondersteunen."

"Vanaf nu zullen we aan alle handelaren vragen om met het CV-merk te werken. Dit kan op de markt een verschil maken met de avocado's van derde landen, waarvan we weten dat ze in veel gevallen niet onder dezelfde omstandigheden worden geteeld."

Avocado's worden in meer dan 100 gebieden over de hele wereld geteeld en in 2022 importeerde de EU ruim 1,2 mln ton, waarvan 208.500 ton door Spanje werd aangekocht.

In deze context is het kwaliteitsmerk Aguacate CV een hulpmiddel om een product van dichtbij op de Spaanse en de Europese markt af te zetten, waarbij het zich onderscheidt van fruit dat in veel gevallen "tot 40 dagen op zee dobbert om Europa te bereiken".

"Op dit moment zijn we volop bezig met het oogsten van Lamb Hass avocado's. Er wordt in een zeer snel tempo geoogst, de prijzen zijn acceptabel en de vraag is goed. Alles wijst erop dat dit zo zal blijven tot aan het einde van het seizoen."

Voor meer informatie:
Asoproa
Tel: +34 96 380 46 06 (Spanje)
info@asoproa.es
www.asoproa.es

Publicatiedatum: