Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

15% kleiner knoflookareaal in Spanje

Nu alle knoflook geplant is in Spanje, wordt gesproken over een 15% kleiner areaal dan vorig jaar. De dalende trend van vorig seizoen zet zich dus door. Ten opzichte van twee jaar geleden zou de afname ruim 30% bedragen, stelt Anpca, de Spaanse vereniging van knoflooktelers en -handelaren.

"De lage beschikbaarheid van water en de voortdurende stijging van de grondstofprijzen maken de knoflookteelt in Spanje steeds gecompliceerder", stelt Luis Fernando Rubio, directeur van Anpca.

In Castilla-La Mancha, het belangrijkste teeltgebied in Spanje, krimpt het areaal met ongeveer 14% ten opzichte van vorig seizoen, terwijl in Andalusië, de regio met de op één na grootste knoflookteelt die ook het hardst getroffen wordt door de droogte in Spanje, het areaal 20% prijsgeeft.

Vooral paarse knoflook ziet veel percelen uitvallen. Voor het eerst in de geschiedenis zal dit inheemse ras niet boven de 38% van het totale knoflookareaal uitkomen. "De tegenvallende oogst en maatsortering van de vorige seizoenen heeft veel telers ontmoedigd", legt Luis Fernando Rubio uit.

"Voorlopig is het weer gunstig voor de teelt. De temperaturen zijn ideaal en er is wat regen gevallen. Dat helpt om de grondwaterniveaus in droge gebieden te herstellen. Medio mei wordt de eerste knoflook geoogst in Andalusië. We zullen dus waakzaam moeten blijven over de ontwikkeling van de gewassen", besluit de directeur van Anpca.

Voor meer informatie:
Luis Fernando Rubio
Anpca
Plaza Arrabal del Coso, s/n. Aptdo. 66
16660 Las Pedroñeras (Cuenca) – Spanje
Tel: +34 638 10 39 10
www.anpca.es
info@anpca.es

Publicatiedatum: