Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Russische aardappelmarkt kampt met overschot

De aardappeloogst van vorig jaar in Rusland bereikte een recordhoogte, met een totaal van 8,6 miljoen ton, volgens gegevens van de Federale Staatsstatistiekdienst, en overtrof de marktvraag met een miljoen ton. Deskundigen en vertegenwoordigers van de sector uiten hun bezorgdheid dat een deel van dit overschot mogelijk onverkocht blijft.

Overheidsinterventies gericht op het ondersteunen van de export en het bevorderen van verwerking zouden de situatie kunnen verlichten. Export zou een haalbare optie zijn om het overschot te verminderen. Volgens Alexey Krasilnikov, uitvoerend directeur van de Russische Aardappelunie, werd van januari tot half december vorig jaar al ongeveer 326.000 ton aardappelen uit Rusland geëxporteerd. Voorheen lag het jaarlijkse exportgemiddelde rond de 150.000 ton.

Er zijn vooruitzichten voor het uitbreiden van de Russische aardappelexport, met name naar de landen van de voormalige Sovjet-Unie en dan vooral in Centraal-Azië, waar de aardappelteelt uitdagingen ondervindt vanwege de hoge zomertemperaturen.

Russische aardappeltelers hebben ook bestellingen uit Servië voor exclusieve aardappelrassen met rood vruchtvlees.

bron: izvestiy-kamen.ru

Publicatiedatum: