Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Sérgio Negrão, Jagrao in Brazilië:"

"Europese limesprijzen gaan stijgen"

De lagere marktprijzen in Europa hebben ervoor gezorgd dat Braziliaanse limesexporteurs zich meer op hun lokale markt richtten, die betere prijzen bood. Volgens Sérgio Negrão, CEO en een van de oprichters van de exporteur Jagrao in Brazilië: "We hadden lage prijzen in Europa en een verhitte binnenlandse markt in Brazilië. Dit zorgde ervoor dat de containerzendingen naar Europa afnamen terwijl de verwachting is dat de prijzen van limes in Europa zullen stijgen, vooral met de komst van de lente."

Hij verklaart dat de recent betaalde Europese prijzen niet voldoende waren om de productiekosten te dekken. Dit leidde ertoe dat Braziliaanse exporteurs hun aandacht richtten op de lokale markt. "De prijzen die in Europa werden betaald, compenseerden niet de kosten in Brazilië. Limes werden daar verkocht voor 3 tot 4,5 euro. Het volume zou in de komende weken moeten stijgen, zij het niet aanzienlijk."

Een zwakkere Europese markt was niet de enige factor. Er waren ook kwaliteitsproblemen in Brazilië als gevolg van het hete weer. "De limesmarkt bevond zich in een moeilijke periode in februari en nu aan het begin van maart, met een zwakke markt. De kwaliteit hielp ook niet, aangezien het in januari erg heet was, terwijl het in februari weer regende in Brazilië, wat leidde tot verbeterde kwaliteit," merkt Negrão op.

Hij zegt dat hun binnenlandse markt een levenslijn is in tijden waarin de exportmarktprijzen te laag en dus onhoudbaar zijn. "Aangezien de binnenlandse markt goed is en de prijzen in Europa slecht waren, werden er zeer weinig limes naar Europa gestuurd. Prijzen zouden binnenkort moeten verbeteren op de Europese markt. Vooral omdat de lente begint op 20 maart, wat de consumptie doet stijgen. Iedereen begint meer enthousiast te raken voor limes in de lente," concludeert Negrão.

Voor meer informatie:
Sérgio Negrão
Jagrao
Tel: +55 169 960 99462
sergio@jagraobrazil.com
www.jagraobrazil.com

Publicatiedatum: