Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gerard Bakker

Bij de invoer van groente en fruit gaat het om zowel voedselveiligheid als plantgezondheid. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) voert elke dag inspecties uit op de import van levensmiddelen met een hoog veiligheidsrisico om de voedselveiligheid in Nederland te beschermen. Daarnaast willen we voorkomen dat schadelijke plantenziekten en plagen ons land binnenkomen en zich verspreiden.

De invoer van groente en fruit is dus aan veel regels gebonden. Voor bedrijven die hoog-risico-producten invoeren, betekent dit dat ze regelmatig met de NVWA te maken hebben voor de inspectie van deze producten. Als het gaat om plantgezondheid, voert het Kwaliteits-Controle-Bureau (KCB) de controles uit in opdracht van de NVWA.

Het was dan ook heel goed om gisteren met vertegenwoordigers van de groente- en fruitsector, onder wie directeur GroentenFruit Huis Janine Luten, en met directeur KCB Liesbeth Kooijman en NVWA-collega's Thorwald Geuze, Monique Gerrits-Verdel en Peter Verbaas eens goed te spreken over deze controles en het toezicht op voedselveiligheid en plantgezondheid in het algemeen.

Door regelmatig met betrokkenen te spreken, krijgen we als NVWA een beter beeld van de kiezels in de schoenen. Waar loopt het goed en waar kunnen we nog zaken verbeteren? Met de kennis die we opdeden, kunnen we aan beide kanten – toezichthouder en bedrijfsleven – processen verbeteren en vanuit onze eigen rol bijdragen aan de bescherming van de voedselveiligheid en plantgezondheid in Nederland.

#Stakeholders #Dialoog #PubliekOndernemerschap #Voedselveiligheid #Plantgezondheid

Publicatiedatum: