Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Moeizaam seizoen Spaanse knoflook

"De Spaanse knoflookoogst is beperkt geweest door zeer ongunstig weer. Maar ook de kwaliteit en maatvoering vielen tegen, wat het verkoopseizoen aanzienlijk bemoeilijkt", vertelt Borja Mira van Imperio Garlic.

"Met bijna 60 jaar ervaring is ons bedrijf bekend als een belangrijke knoflookteler, ook op de internationale markt. We bieden een verscheidenheid aan maten en rassen en uitstekende kwaliteit. Vorig seizoen viel de opbrengst per hectare met meer dan de helft terug. Desondanks hebben we ons areaal met 15% uitgebreid, zodat we nu over 850 hectare beschikken", vertelt hij.

Het bedrijf streeft er via wereldwijde export altijd naar om nieuwe zakelijke relaties op te bouwen. "Momenteel exporteren we 90% van onze knoflook. Maar het is natuurlijk erg moeilijk om nieuwe deuren te openen in een seizoen dat niet thuis geeft op het vlak van kwaliteit en beschikbaarheid", geeft Borja Mira aan.

Argentinië, Peru, Chili en Egypte hebben een prominente plaats verworven op de wereldmarkt, waarbij ze het gat vullen dat China, de VS en Spanje laten vanwege een gebrek aan opbrengst en kwaliteit. Volgens Borja is de huidige knoflook in de Spaanse opslag duidelijk lager dan normaal, wat vervolgens een invloed heeft op de prijs van het klasse I en II-product.

"We zetten sterk in op industrialisatie om minder onderhevig te zijn aan de buitensporige kosten van teelt en verwerking, samen met de weersomstandigheden een factor die de sector grote zorgen baart", merkt Borja Mira op.

"Elk seizoen opnieuw spannen we ons in om de klanten jaarrond een kwaliteitsproduct te leveren. Hiervoor onderzoeken en ontwikkelen we nieuwe teelttechnieken en verwerkingsprocessen en kijken we uit naar nieuwe rassen", besluit Borja.

Voor meer informatie:
Borja Mira
Imperio Garlic
Tel: +34 965 356621 (Spanje)
Mob:+34 684 46 08 05
borja.mira@imperiogarlic.com
imperiogarlic.com

Publicatiedatum: