Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Knoflookprijzen met € 138 per ton gestegen"

Door de recente zware sneeuwval is de knoflookprijs de voorbije 10 opeenvolgende dagen met ongeveer € 138 per ton gestegen. Wang, verkoopmanager bij Jining Shangzhuo Food, besprak de huidige marktsituatie voor knoflook en gaf inzicht in de verwachtingen voor de komende weken.

"De knoflookprijzen zijn de laatste tijd gestaag gestegen, met een stijging van € 128,71 per ton in de afgelopen tien dagen. Momenteel varieert de FOB Qingdao prijs voor knoflook in een 5,5# mesh zak tussen € 1.665-1.693 per ton voor bulkverpakkingen, terwijl voorverpakte opties rond € 1.721-1.758 per ton liggen, aanzienlijk hoger dan de prijzen van voor Chinees Nieuwjaar."

"De belangrijkste factor achter deze prijsstijging is het recente ongunstige weer. Na temperaturen van meer dan 20°C in de teeltgebieden, hebben koude lucht en sneeuwval plots hun intrede gedaan, waardoor de knoflookopbrengst van het nieuwe seizoen mogelijk gedaald is. De oogstramingen van het nieuwe seizoen gaan vaak gepaard met speculatie en sensatie, wat de knoflookprijzen kunstmatig kan opdrijven. De werkelijke impact op de oogst valt nog te bezien," legde Wang uit. "Bovendien denk ik dat de ijskoude regen en zware sneeuwval in belangrijke gebieden waar knoflook wordt geteeld, hebben bijgedragen aan de prijsstijging, samen met het feit dat de prijzen hun piek bereikten en zich daarna stabiliseerden."

Wat de overzeese vraag betreft, merkt Wang op dat de huidige orders voornamelijk bestaan uit contracten en dat er weinig verandering is ten opzichte van vorig jaar. Sommige kopers plaatsten orders vóór Chinees Nieuwjaar en zijn dat daarna blijven doen.

Wang merkt op dat de vrachtprijzen recentelijk wel wat zijn gedaald. Ondanks deze daling schommelen de vrachtkosten van Qingdao naar Europese grote havens echter nog steeds rond € 4.626 per container, ver boven het normale niveau. Hierdoor zijn sommige importmarkten begonnen met het uitbreiden van hun eigen areaal, wat een impact heeft op de vraag vanwege de hoge transportkosten voor Chinese knoflook.

Naast knoflook exporteert Jining Shangzhuo Food ook gember, uien, appelen en peren.

Voor meer informatie:
Mr. Wang
Jining Shangzhuo Food Co., Ltd.
+8613213293300///+8617362151011