Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Positieve Peruaanse knoflookexport in 2023

In 2023 heeft Peru 18.719 ton knoflook verzonden naar het buitenland, goed voor een waarde van $ 32 mln. Dit was 13% meer in volume en 34% meer in waarde in vergelijking met 2022.

De opmerkelijke toename van de omzet is te danken aan de stijging van de prijs van knoflook op wereldniveau. De Peruaanse knoflook haalde een gemiddelde van $ 1,69 per kilo op de internationale markt, 19% meer dan in 2022.

De Peruaanse knoflook werd door ongeveer 60 bedrijven naar in totaal 17 landen verzonden.

De belangrijkste bestemmingen waren de Verenigde Staten, Mexico en Ecuador, samen goed voor 87% van de Peruaanse knoflookexport. Naar de Verenigde Staten werd 5.069 ton verzonden met een waarde van $ 12 mln (+130% in volume en +158% in waarde). Mexico importeerde 5.704 ton tegen een waarde van $ 11 mln (-22% in volume en -14% in waarde – de afname is te wijten aan het feit dat veel volumes werden omgeleid naar de Verenigde Staten). Ecuador importeerde 5.416 ton Peruaanse knoflook voor $ 4 mln (+11% in volume en +3% in waarde).

Bron: Fresh Fruit / agraria.pe

Publicatiedatum: