Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oekraïense telers willen versneld groentebewaarcellen bouwen

Temidden van een stijging van de consumentenbestedingen binnen Oekraïne, zijn agrarische instanties aanzienlijk aan het investeren in de ontwikkeling van de binnenlandse markt. Deze verschuiving naar binnenlandse consumptie wordt deels gedreven door logistieke uitdagingen bij de export van groenten en beperkingen aan de grenzen met westerse landen, opgelegd door lokale boeren. Als gevolg hiervan vervangen Oekraïense producenten steeds vaker geïmporteerde goederen door binnenlands geproduceerde producten.

Schattingen suggereren dat de oorlog met Rusland heeft geleid tot verliezen van ongeveer 150.000 ton opgeslagen groenten. Als reactie hierop hebben Oekraïense telers hun opslagcapaciteiten uitgebreid, met 20.000 ton nieuwe capaciteit gebouwd in 2023. De focus van deze opslagfaciliteiten ligt voornamelijk op uien (70%), gevolgd door wortelen (15%) en aardappelen (15%).

In februari werden bestellingen geplaatst voor 25.000 ton extra groenteopslag, met de verwachting dat dit cijfer tegen het begin van de zomer zal stijgen tot 40.000 ton. Deze toename in bestellingen voor opslagcapaciteit onderstreept de toewijding van Oekraïense telers om zich aan te passen aan de huidige uitdagingen door de binnenlandse markt te versterken en de opslagmogelijkheden te verbeteren.

Bron: ubn.news
Foto: Dreamstime

Publicatiedatum: